Veelgestelde vragen over de tegemoetkoming teeltplanschade uiterwaarden (TTU)
Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen over de regeling tegemoetkoming teeltplanschade uiterwaarden juli 2021 (TTU).
U hoeft ons daarover niet te bellen. U meldt t/m 31-03-2022 uw complete schade opnieuw.
Dan geldt dat u het eerste jaar tenminste 10% productieverlies had en dat het percentage van het productieverlies in het eerste jaar, opgeteld met het percentage van het productieverlies in de volgende jaren, ten minste gemiddeld 20% per jaar is.
Niets. De berekening van de 20% schadedrempel bij meerjarige gewassen is voor de TTU anders verwoord dan bij de WTS.
U kunt op het taxatieformulier aangeven dat u het niet eens bent met de taxatie, en uw keuze motiveren.
De WTS volgt de Beleidslijn grote rivieren, waarmee de schade in buitendijkse gebieden buiten de WTS valt. De TTU is voor teeltplanschade buitendijkse gebieden een eenmalige tegemoetkoming van het kabinet, vanwege de zeer uitzonderlijke omstandigheden (overstroming en Corona). Daarom zit er aan het eigen risico geen maximaal bedrag.
Nee, de hoogte van de tegemoetkoming is 65% van het schadebedrag. Uw eigen risico is 35% van het schadebedrag.
Wij berekenen het schadebedrag volgens de standaardopbrengst (SO) norm per product.
uw gewas niet op de standaardopbrengst norm per product? Dan berekenen wij het schadebedrag volgens de index NSO-typering SO agrarische bedrijven 2020.
Komen de geteelde gewassen ook niet voor in de hierboven genoemde indexen? Of is er sprake van teelt- of bedrijfsspecifieke omstandigheden? Dan berekenen wij het schadebedrag door 2021 te vergelijken met voorgaande jaren.
U komt in aanmerking voor een tegemoetkoming als u voldoet aan de voorwaarden van de TTU. Zo moet er bijvoorbeeld sprake zijn van een productieverlies van minimaal 20% in vergelijking met een gemiddelde opbrengst.
Bekijk hiervoor de voorwaarden TTU