H2Benelux: Waterstoftankstation Den Ruygenhoek (2017)

Laatst gecontroleerd op:
29 december 2022
Gepubliceerd op:
6 november 2018

Het doel van het bouwen van een watertofvulpunt bij station Den Ruygenhoek is de eerste aanzet doen tot het bouwen van een Benelux waterstofnetwerk. Dit doen we samen met onze partners in het H2Benelux project, een initiatief van WaterstofNet die tevens fungeert als penvoerder en coördinator.

Doel

Het Nederlandse Klimaatakkoord ziet voor waterstof een ‘cruciale rol’ weggelegd in de Nederlandse energietransitie. Shell wil de kansen pakken die de energietransitie biedt in Nederland, ook op het gebied van waterstof. Daarom bouwt Shell waterstofstations door heel Nederland. Shell heeft de kennis, de technologie en de ambitie om een actieve rol te spelen in de veranderende vraag naar energie. De urgentie is voor iedereen duidelijk. De industrie werkt al tientallen jaren met waterstof, ook onze raffinaderij in Pernis. Dit is het moment om groter in te zetten, omdat het zo goed past in een mozaïek van oplossingen: zon, wind, fossiel, elektrisch. Waterstof speelt een sleutelrol bij het slagen van de Nederlandse energietransitie. En dan bij voorkeur groene waterstof, gemaakt met stroom uit wind of zon en zonder uitstoot van CO₂.

Bij Shell-station ‘Den Ruygenhoek’ bij Hoofddorp begon Shell met de bouw van haar eerste openbaar toegankelijke waterstoftankstation in Nederland. Tegelijkertijd startten we met de realisatie van een tweede waterstofvulpunt bij het Shell-tankstation ‘Westpoort’ op bedrijventerrein Sloterdijk in Amsterdam, inmiddels ook geopend in oktober van 2021.

Locatie

Verzorgingsplaats Den Ruygenhoek, Rijksweg A4 – OZ, nabij Hoofddorp

Deelnemer

Naam deelnemer Type organisatie Rol in project
Shell Nederland Verkoopmaatschappij Groot bedrijf Penvoerder

Resultaten en doelstellingen

Bent u tevreden over deze pagina?