Innovatiemissie offshore wind Verenigde Staten

Laatst gecontroleerd op:
16 april 2024
Gepubliceerd op:
6 maart 2024

Bent u actief bezig met onderzoek en ontwikkeling op het terrein van offshore wind en heeft u interesse in de Amerikaanse offshore wind markt? Ga dan mee met de innovatiemissie offshore wind Verenigde Staten (VS) van 22 t/m 25 oktober 2024.

dinsdag
22 oktober
t/m
vrijdag
25 oktober

Locatie

Boston
US

Deelname

 • Deelname kost € 250 exclusief btw per persoon
 • Meld u aan voor 29 mei 2024

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Innovatie Attaché Netwerk Boston
 • Holland Home of Wind Energy (HHWE)

De VS hebben grote ambities als het gaat om de ontwikkeling van wind op zee. President Biden heeft als doel gesteld om 30 GW wind op zee te ontwikkelen voor 2030 en een doelstelling van 110 GW in 2050! Dit is een zeer ambitieuze doelstelling die niet kan worden waargemaakt zonder de technologische ontwikkelingen die nodig zijn om de bouw van offshore windparken te versnellen en financieel interessanter te maken.

De Nederlandse industrie en kennisinstellingen kunnen een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van offshore wind in de VS en omgekeerd kan de samenwerking met Amerikaanse kennisinstituten ook weer leiden tot nieuwe kennis voor de Nederlandse markt. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, heeft het Nederlands Innovatie Netwerk in Boston, een analyse van het innovatie ecosysteem langs de Amerikaanse noordoostkust uitgevoerd. In het rapport worden een aantal concrete aanbevelingen gedaan voor de Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die een rol willen spelen bij de technologische innovatie en ontwikkeling in de VS. 

Lees het rapport An Analysis of the Offshore Wind Innovation Ecosystem along the Northeast U.S. Coast

Doel missie

De missie heeft als doel om te verkennen hoe we de samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van wind op zee naar de toekomst toe kunnen versterken door gezamenlijk op te trekken. De ultieme uitkomst van de missie is de ontwikkeling van een gezamenlijke R&D agenda en R&D projecten.

Voor wie?

Bent u als ondernemer, technologieprovider of onderzoeker verbonden aan een kennisinstelling actief op het thema van wind op zee? Dan is deze missie mogelijk interessant voor u.
De missie richt zich met name op R&D managers, business development managers, CTO’s en CEO’s van geïnteresseerde bedrijven (mkb en corporates) en kennisinstellingen. De missie is kleinschalig met circa 20 deelnemers (excl. organisatie). Per organisatie zijn er maximaal 2 personen toegestaan.
Definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken. Ook kijken wij hoe goed uw expertise binnen de scope en het doel van de missie past. Registratie betekent daarom nog niet of u wordt toegelaten tot de missie. U krijgt een definitieve bevestiging van deelname na sluiting van de registratie.

Programma

In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit:

22 oktober
Aankomst in Boston, informeel diner met de delegatie.

23 oktober 
Start formele programma met onder meer netwerksessies en panelgesprekken over onderzoeksontwikkelingen in de offshore windsector van New England en over uitdagingen en kansen rond offshore wind en netintegratie.

24 oktober
Bezoek aan de conferentie van het New Bedford Ocean Cluster, met uitgebreide netwerkmogelijkheden.

25 oktober
Bezoek aan de Offshore Wind Innovation Hub in New York, met daarbij een vooraanstaande spreker, 'peer-to-peer learning' en een gesprek met Equinor. Equinor leidt de delegatie rond in de South Brooklyn Marine Terminal.

Handelsmissie Atlantic City
Aansluitend bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan het programma van de offshore wind handelsmissie naar de ACP 2024 in Atlantic City.

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie zijn € 250 per persoon. Hierbij is inbegrepen: 

 • deelname aan het collectief programma
 • transfers van en naar programmaonderdelen
 • lunch en diners als dit is vermeld in het programma

Deelname is exclusief: 

 • reis- en verblijfskosten (intercontinentale en binnenlandse vluchten en hotels)
 • alle individuele kosten, zoals lunches en diners buiten het programma om
 • handelsmissie ACP 2024

Aanmelden

Heeft u interesse in deelname aan deze innovatiemissie? Meld u dan vóór 29 mei 2024 aan via ons online registratieformulier.

In opdracht van:
 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?