Partnerexploitatie Nederlandse Paviljoen op Expo 2025 Osaka bekend

Gepubliceerd op:
30 mei 2024

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en RVO hebben een partner geselecteerd voor de exploitatie van het Nederlandse Paviljoen tijdens Expo 2025 Osaka in Japan. Van Der Linde Food, Catering & Events gaat het facilitair en hospitality management verzorgen.

Exploitatie

Van Der Linde is geselecteerd via een openbare Europese aanbesteding en het contract is inmiddels getekend. Dit maakt het bedrijf tot een belangrijke operationele partner van de Nederlandse deelname aan Expo 2025 Osaka. 
Van Der Linde verzorgt het facilitair en hospitality management in het paviljoen:

  • Het facilitair management bestaat uit beveiliging, schoonmaak, afvalmanagement en onderhoud. 
  • Het hospitality management bestaat uit beheer van het publieke café van het paviljoen, catering van de evenementen in de business lounge, en het uitbaten van de shop. 

Van Der Linde werkt hierin samen met verschillende Nederlandse en Japanse partners en toeleveranciers. Randstad Japan zal de werving en selectie van het personeel op zich nemen. De Japanse partner JEFF co is verantwoordelijk voor het contractmanagement van alle Japanse toeleveranciers.

Common Ground

Expo 2025 Osaka vindt plaats van 13 april tot en met 13 oktober 2025. Deze editie van de wereldtentoonstelling heeft als thema 'Designing Future Society for Our Lives'. 

De Nederlandse deelname in Japan heeft als thema 'Common Ground'. Bezoekers krijgen Nederlandse innovatieve oplossingen te zien voor onder andere de energietransitie. Het Nederlandse Paviljoen biedt tijdens Expo 2025 een ontmoetingsplek aan bedrijven, kennisinstellingen en (culturele) organisaties. In het paviljoen worden evenementen georganiseerd door verschillende Nederlandse sectoren. Het doel is om de internationale samenwerking te stimuleren en om kennis, expertise en ideeën uit te wisselen. 

 

Het thema 'Common Ground' spreekt ons aan, aangezien wij vanuit de visie 'Create together' werken. Hierbij leidt samenwerking tot impact en duurzame oplossingen. Onze jarenlange kennis en ervaring van exploitaties zullen wij inzetten om ook in Japan een succesvolle deelname van Nederland te ondersteunen.

Robin van der Schuyt
Managing Director bij Van Der Linde

Van Der Linde: duurzaam en innovatief

Duurzaamheid en innovatie zijn belangrijke kenmerken in de deelname. Het exploitatieconcept van Van Der Linde past hier goed bij. Zo werken zij zoveel mogelijk met 100% biologische, duurzaam geproduceerde en fair trade producten. Van Der Linde was ook verantwoordelijk voor de hospitality tijdens de vorige Expo 2020 in Dubai. 

Lees meer over de Nederlandse deelname aan Expo 2025 in Osaka.

Robin van der Schuyt (Van Der Linde) en Annette Wijering (RVO) ondertekenen het contract.

 

 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?