Ontwerpbesluit ontheffing PHS Nijmegen en Westentree

Gepubliceerd op:
3 april 2024

De minister voor Natuur en Stikstof is van plan een ontheffing te verlenen voor de uitvoering van het project PHS Nijmegen en Westentree door ProRail. Het project heeft invloed op meerdere beschermde diersoorten. U kunt reageren op de plannen van de minister door een zienswijze in te dienen.

Informatie over het project

ProRail werkt aan de herinrichting van het emplacement van Station Nijmegen. Hiermee willen zij hoogfrequent spoor vervoer (HSP) op het traject Schiphol – Utrecht – Arnhem mogelijk maken. Daarvoor wil ProRail het station, de sporen en het opstelterrein aanpassen. In het werkgebied komen de gewone dwergvleermuis en de wilde averuit voor. De werkzaamheden van ProRail kunnen invloed op deze soorten hebben. Daarom is een ontheffing nodig voor de Wet natuurbescherming. In de ontheffing staat onder andere hoe de effecten op de soorten zullen worden verminderd.

Ontwerpbesluit bekijken

In het ontwerpbesluit leest u alles over de beslissing van de minister. Die beslissing wordt onderbouwd met bijlagen. 
 

Het fysieke ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen ter inzage op het hoofdkantoor van ProRail B.V. (bezoekadres: Moreelsepark 2, 3511 EP Utrecht). Van 3 april tot en met 14 mei 2024 kunt u een afspraak maken om de stukken in te zien. Bel hiervoor de afdeling Publieksvoorlichting van ProRail op 0800 77 67 245. Zij zijn bereikbaar tussen 8:00 en 17:30 uur. 

Meer informatie

Heeft u inhoudelijke vragen over het project? Maak dan een afspraak met publiekscontacten ProRail via 0800 77 67 245.

Een zienswijze indienen

 Wilt u reageren op het ontwerpbesluit van de minister? Dit doet u door van 3 april tot en met 14 mei 2024 een zienswijze door te geven. Komt uw zienswijze na 14 mei bij ons binnen? Dan kan de minister deze helaas niet meenemen in zijn definitieve besluit. U kunt uw zienswijze schriftelijk of mondeling doorgeven.

Zienswijze schriftelijk indienen

Stuur uw zienswijze naar:
ProRail B.V., Coördinatiebureau Vergunningen 
t.a.v. mevrouw J. van de Kant of mevrouw W.M. Muller-Van de Kamp
Postbus 2038 (T.1e etage)
3500 GA Utrecht

Vermeld hierbij “zienswijze ontwerpbesluit Wet natuurbescherming project PHS Nijmegen en Westentree”.

Zienswijze mondeling indienen

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken. Bel hiervoor met publiekscontacten via 0800 77 67 245. Noem bij het maken van de afspraak het project: PHS Nijmegen en Westentree.

Waarover kunt u een zienswijze doorgeven?

U kunt alleen een zienswijze doorgeven als het over de natuur gaat. In het besluit wordt alleen beoordeeld wat de invloed van het project op de natuur is. U kunt dus geen zienswijze doorgeven over bijvoorbeeld geluidsoverlast die u ervaart door een project.

Meer weten over het indienen van een zienswijze?

Wij begrijpen dat u misschien vragen heeft over de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure (UOV). Kijk voor meer informatie op Reageren op projecten met invloed op natuur.
 

In opdracht van:
  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Bent u tevreden over deze pagina?