Merken voor vistuigen IJsselmeer vervangen

Laatst gecontroleerd op:
28 mei 2024
Gepubliceerd op:
10 december 2020

Vist u met vistuigen in het IJsselmeer? Dan heeft u merken nodig. Zonder mag u niet vissen. U maakt de merken vast aan uw vistuigen. Het kan gebeuren dat u merken kwijtraakt, of dat ze onleesbaar worden. Vraag dan vervangende merken aan bij ons.

Merken voor uw vistuig

In het IJsselmeer mag u alleen vistuigen gebruiken als hier een merk aan vast zit. Dit is een kleine buis met een uniek nummer. Elk type vistuig heeft een merk met een eigen kleur. In de tabel hieronder ziet u welke kleur bij uw vistuig hoort.

Kleur van het merk

Vistuig Kleur van het merk
grote fuik geel
schietfuik groen
spieringfuik paars
aalkist wit
staand net type 1 zwart
staand net type 2 oranje

Merken vervangen

We vervangen alleen merken door nieuwe merken als ze kwijt zijn of als ze onleesbaar zijn geworden. We vervangen niet een hele serie. Behalve als alle merken kwijt of onleesbaar zijn. U kunt ook geen extra merken aanvragen, alleen uw oude vervangen.

Vervangen zwarte merken

Heeft u nog merken voor het staand net type 1 op voorraad? Gebruik deze dan eerst. U geeft het juiste merknummer aan ons door als u deze merken uit uw voorraad gaat gebruiken.

Aanvragen

U vraagt vervangende merken aan met het formulier op mijn.rvo.nl. Dit is een pdf-document dat u kunt invullen op een computer. U mailt het ingevulde formulier naar vr@rvo.nl.

Wilt u uw merken vervangen, omdat deze onleesbaar zijn? Nadat u het formulier heeft ingevuld, stuurt u uw oude merken naar:

Team Visserijregelingen
Postbus 40225
8004 DE Zwolle

Een merk kost € 1,22 per stuk. U betaalt dit tegelijk met de volgende betaling voor visrechten en/of administratiekosten (leges).

Na uw aanvraag

Heeft u uw formulier compleet en goed ingevuld? We proberen uw aanvraag binnen 5 werkdagen te behandelen.

U gebruikt de merken pas als wij:

  • de vervanging hebben verwerkt in onze administratie;
  • en als u uw nieuwe bijlage bij uw vergunning heeft.
In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?