Circulaire Maakindustrie

Gepubliceerd op:
10 augustus 2021
Laatst gecontroleerd op:
12 augustus 2021

In een Circulaire Maakindustrie gooien we producten en onderdelen niet weg. We zetten deze producten en onderdelen na controle en bewerking, opnieuw hoogwaardig in. Dit betekent wel een ingrijpende verandering van de huidige wijze van produceren en verkopen.

Ontwerpen moeten gericht zijn op een optimale levensduur. Producten moeten zich elke keer weer kunnen aanpassen, zodat ze voor de gebruiker relevant blijven. En, als het niet meer anders kan, bruikbare en waardevolle metalen zo zuiver mogelijk terugwinnen.

Ethische smartphones, multifunctionele kinderwagens, modulaire kantoormeubels, gereviseerde melkrobots en MRI-scanners, circulaire windmolens en fietsabonnementen: de Nederlandse maakindustrie biedt volop inspirerende en grensverleggende innovaties voor een circulaire economie.

Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie

In het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie (UPCM) werken vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen intensief samen om Nederlandse ondernemers in de maakindustrie te ondersteunen om circulair te worden. Wij ondersteunen het UPCM.

Ga voor meer informatie naar Circulaire Maakindustrie.

In de praktijk

Inspiratie opdoen? Lees in onze praktijkverhalen hoe bedrijven aan de slag zijn met de circulaire economie.

Vragen over Circulaire Maakindustrie?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?