Service menu right

Cijfers elektrisch vervoer

In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat maakt RVO maandelijks een overzicht van de aantallen elektrische voertuigen en laadpunten in Nederland. Dit overzicht is op hoofdlijnen en in de vorm van een infographic weergegeven. U mag deze met bronvermelding gebruiken. 

Een meer gedetailleerd en Engelstalig overzicht 'Statistics Electric Vehicles in the Netherlands' vindt u onder de infographic als pdf.

Stand van zaken

Elektrische voertuigen op de Nederlandse wegen tot en met januari 2020. U vindt een top 5 van de meest voorkomende modellen, aantallen laadpunten en meest verkochte modellen in januari 2020.

Internationaal

Nederland wordt internationaal gezien als een grote speler op het gebied van elektrische mobiliteit. Samen met Noorwegen, IJsland, Zweden en China behoorde Nederland in 2018 tot de 5 landen in de wereld waar elektrische personenauto’s meer dan 1% van de totale vloot uitmaken. En op het gebied van laadinfrastructuur is er geen ander land met dezelfde dichtheid aan laadpunten als Nederland.

Internationale statistieken