Cijfers elektrisch vervoer

In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat maakt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) maandelijks een overzicht van de aantallen elektrische voertuigen en laadpunten in Nederland. Dit overzicht is op hoofdlijnen en in de vorm van een infographic weergegeven. U mag deze met bronvermelding gebruiken. 

Een meer gedetailleerd en Engelstalig overzicht (pdf) 'Statistics Electric Vehicles in the Netherlands (up to and including November 2018)' treft u ook op deze pagina aan.

Infographic

elektrisch vervoer nederland infographic oktober 2018

Speciale overzichten

Deze overzichten, 'specials',  zijn mogelijk interessant voor u. Deze gaan over de Nederlandse export van elektrische auto's in 2017 (Engelstalig), elektrische bestelbussen (Engelstalig) en elektrificatie van OV-bussen.

Internationale informatie

Nederland wordt internationaal gezien als een grote speler op het gebied van elektrische mobiliteit. Samen met China en Frankrijk toont Nederland de sterkste groei in volledig elektrische voertuigen (BEV) in 2017. En op het gebied van laadinfrastructuur is er geen land met dezelfde dichtheid aan laadpunten. In Nederland is er meer dan 1 (semi)publiek laadpunt per 4 elektrische auto’s beschikbaar.

Internationale statistieken

•    European Alternative Fuels Observatory (EAFO)
•    Global EV Outlook 2018
•    Hybrid and electric vehicles

Service menu right