Elektrisch rijden

Gepubliceerd op:
24 mei 2017
Laatst gecontroleerd op:
28 juni 2023

Bent u van plan elektrisch te gaan rijden of dit aan te moedigen? Hier leest u welke verschillende (financiële) ondersteuningsmogelijkheden wij daarvoor bieden en meer informatie over elektrisch rijden.

Stand van zaken

Elektrisch rijden in Nederland is volop in ontwikkeling. Bekijk het overzicht van nationale en internationale cijfers en statistieken over elektrisch vervoer.

Beleid

Elektrisch vervoer speelt een belangrijke rol in de vermindering van de CO2-uitstoot en de verbetering van de luchtkwaliteit. Lees meer over de ambities en het bijbehorende beleid.

Laadinfrastructuur

Steeds meer bedrijven, maar ook particulieren, krijgen te maken met het laden van een elektrisch voertuig. Om straks overal, makkelijk en slim te kunnen laden is een goede laadinfrastructuur nodig. Meer informatie over de aanpak en praktische informatie over laadpunten vindt u op Laadpunten voor elektrisch vervoer.

Milieu en Veiligheid

Elektrische auto’s stoten geen of aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit en dragen bij aan de verlaging van de uitstoot van CO2 en dat heeft een gunstig effect op het milieu. We zien dat het aantal elektrische elektrische voertuigen groeit. Het is belangrijk om ook de veiligheid in de gaten te houden. Lees hierover meer op Milieu en elektrisch rijden en Veiligheid van elektrisch vervoer.

Subsidieregelingen

De overheid verlaagt de drempel om over te stappen naar een elektrisch voertuig. Elektrisch rijden wordt aantrekkelijker, zakelijke en particuliere autorijders kunnen profiteren van verschillende vormen van financiële ondersteuning. Zo heeft RVO bijvoorbeeld verschillende subsidies om de keuze voor elektrische voertuigen te stimuleren.

Ook wordt elektrisch rijden gestimuleerd door het opzetten van samenwerkingsverbanden en het delen van kennis.

Internationaal

Nederland is koploper op het gebied van elektrisch vervoer en dat biedt kansen op de internationale markt. Op dit gebied hebben wij internationale werkzaamheden.

Publicaties elektrisch rijden

Elektrisch rijden omvat verschillende thema's:

  • economie
  • milieu
  • netwerken
  • laadpunten
  • veiligheid

Over deze thema's zijn allerlei publicaties verschenen, die mogelijk interessant voor u zijn. Bekijk de publicaties over elektrisch rijden.

Downloads

Vragen over Elektrisch rijden?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?