GLB-subsidies 2024 aanmelden

Laatst gecontroleerd op:
17 mei 2024
Gepubliceerd op:
30 november 2023

Wilt u subsidies uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) aanvragen? Van 1 maart tot en met 17 mei 2024 meldt u zich eerst aan in de Gecombineerde opgave. Net als in 2023. In het najaar doet u de aanvraag.

Laatste aanpassingen op deze pagina

15 mei: We hebben de datum aanmelden in de Gecombineerde opgave veranderd van 15 mei naar 17 mei.

11 april 2024: We hebben informatie over het invullen van het btw-nummer in de Gecombineerde opgave toegevoegd aan stap 3.1. Belangrijk is dat u het juiste btw-nummer van uw bedrijf, de moedermaatschappij en/of dochteronderneming doorgeeft.

Om welke subsidies gaat het?

De regelingen in het GLB waarvoor u zich moet aanmelden zijn:

Stappenplan GLB-subsidies aanmelden

Aanmelden GLB-subsidie 2024 infographic

Uw aanmelding aanpassen of wijzigen

Vanaf uw aanmelding tot en met 2 december bent u verplicht uw bedrijfssituatie actueel te houden. U houdt in deze periode wijzigingen in uw situatie of planning bij in Mijn percelen en de Gecombineerde opgave. Geef wijzigingen altijd zo snel mogelijk door. Dit is belangrijk om een korting of een boete te voorkomen.

Aanmelden GLB-subsidie 2024

Definitieve aanvraag GLB 2024 en aanmelding 2025

Doe de definitieve aanvraag voor het GLB 2024. Dit kan van 15 oktober tot en met 2 december. Zorg dat alle gegevens over uw gewassen en eco-activiteiten kloppen.

Belangrijk: meld u ook aan voor het GLB 2025. Het is nieuw dat u zich in deze periode ook aanmeldt. En dat de aanmelding niet in de Gecombineerde opgave is. 

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?