Gecombineerde opgave voorbereiden

Gepubliceerd op:
12 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
1 maart 2023

Begin goed voorbereid aan de opgave. Is uw registratie bijvoorbeeld al op orde? En heeft u alle nodige gegevens al verzameld? 7 belangrijke punten om u op weg te helpen.

1. Bedrijfsregistratie op orde

Pas uw registratie bij ons aan als u bent gestopt met uw bedrijf. Of als iemand anders uw bedrijf heeft overgenomen. Lees meer op Bedrijfsoverdracht. Geef een wijziging ook direct door aan KVK als u daar staat ingeschreven. Alleen dan kunnen wij de juiste gegevens gebruiken en u de goede informatie sturen.

Wel of geen opgave doen?

Bent u op of na 1 april 2023 gestopt met uw bedrijf? Bepaal snel en makkelijk of u dit jaar nog opgave moet doen. 

Bedrijfsoverdracht en GLB

Een bedrijfsoverdracht kan gevolgen hebben voor uw subsidies uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Informatie hierover vindt u op Bedrijfsoverdracht en GLB.

2. Juiste internetbrowser

De Gecombineerde opgave werkt goed op de nieuwste versie van deze browsers:

  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Microsoft Edge

3. Inloggen en ondertekenen

Om de Gecombineerde opgave te doen logt u in op mijn.rvo.nl. Inloggen kan met:

  • eHerkenning (voor bedrijven met een KVK-nummer)
  • DigiD (voor particulieren)

eHerkenning

Bedrijven met een KVK-nummer loggen in met eHerkenning niveau 2+ of niveau 3. Heeft u dit nog niet? Op website van eHerkenning kunt u een eHerkenningsmiddel aanvragen. Wacht niet te lang met aanvragen, zodat u op tijd met de opgave kunt beginnen.

Ondertekenen

Dit jaar is het ondertekenen van de opgave voor u makkelijker gemaakt. U heeft geen extra eherkenning of TAN-codes meer nodig om de opgave te ondertekenen.

DigiD

Particulieren zonder KVK-nummer loggen in met DigiD. Dit kan met een sms-code of de DigiD-app. Meer informatie vindt u op DigiD.nl. U heeft met DigiD geen TAN-code meer nodig om de opgave te ondertekenen. 

4. Machtiging regelen

U heeft een machtiging voor de Gecombineerde opgave nodig als:

  • iemand anders uw opgave invult;
  • u de opgave doet voor iemand anders;
  • u de opgave doet voor een bedrijf dat bij KVK is uitgeschreven.

Lees hoe u een machtiging regelt op Iemand machtigen of gemachtigd worden.

5. Percelen bijwerken

Heeft u landbouwgrond in gebruik? Werk uw percelen bij in Mijn percelen voordat u de Gecombineerde opgave doet. Lees meer op Percelen registreren.

Sinds 1 februari 2023 kunt u landschapselementen registreren in Mijn percelen. Op Stappenplan landschapselementen registreren leest u hoe u dat doet.

6. Dieren goed registreren

Heeft u runderen, schapen, geiten, varkens en/of pluimvee? Zorg voor een bijgewerkte registratie in het Identificatie & Registratie-systeem (I&R). Lees meer op Identificatie en registratie dieren.

7. Alle nodige gegevens verzamelen

U heeft gegevens nodig om de opgave te doen. Het is handig om deze vooraf te verzamelen. Bekijk de Vragen in de Gecombineerde opgave 2023. Daarin  ziet u alle vragen uit de opgave en de antwoordopties. Zo weet u welke gegevens u nodig heeft.

Bekijk ook de Veranderingen Gecombineerde opgave 2023.

Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB)

Wilt u zich aanmelden voor subsidie(s) uit het GLB of deze aanvragen? Op Uw GLB-aanvraag 2023 voorbereiden, invullen en wijzigen leest u hoe u zich hierop kunt voorbereiden.

Bent u op zoek naar specifieke tabellen of documenten? U vindt deze op Tabellen en documenten GLB 2023.

Webinar Gecombineerde opgave 2023

Op 23 februari was het webinar over de Gecombineerde opgave 2023. Wij hebben de opgave doorgenomen en verteld wat er in 2023 nieuw is. Heeft u het webinar gemist? U kunt deze terugkijken.

Opgave doen?

Wilt u eerst nog meer informatie? Lees alles over de Gecombineerde opgave 2023.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?