Gecombineerde opgave voorbereiden

Gepubliceerd op:
12 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
27 juni 2022

Begin goed voorbereid aan de opgave. Is uw registratie bijvoorbeeld al op orde? En heeft u alle nodige gegevens al verzameld? 7 belangrijke punten om u op weg te helpen.

1. Bedrijfsregistratie op orde

Pas uw registratie bij ons aan als u bent gestopt met uw bedrijf. Of als iemand anders uw bedrijf heeft overgenomen. Lees meer op Bedrijfsoverdracht. Geef een wijziging ook direct door aan KVK als u daar staat ingeschreven. Alleen dan kunnen wij de juiste gegevens gebruiken en u de goede informatie sturen.

Wel of geen opgave doen?

Bent u voor 1 april 2022 gestopt met uw bedrijf? Of heeft u het voor die datum overgedragen? Dan hoeft u geen opgave te doen. Bent u glastuinder? Vul dan wel de Gecombineerde opgave in als u in 2021 verwarmde kassen had. U geeft met deze opgave uw CO₂-emissie over 2021 aan ons door.

Bent u op of na 1 april 2022 gestopt met uw bedrijf? Bepaal snel en makkelijk of u dit jaar nog opgave moet doen.

Bedrijfsoverdracht en GLB

Een bedrijfsoverdracht kan gevolgen hebben voor uw GLB-subsidies. Informatie hierover vindt u op Bedrijfsoverdracht en GLB.

2. Juiste internetbrowser

De Gecombineerde opgave werkt goed op de nieuwste versie van deze browsers:

  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Microsoft Edge

3. Inloggen en ondertekenen

Om de Gecombineerde opgave te doen logt u in op mijn.rvo.nl. Inloggen kan met:

  • eHerkenning (voor bedrijven met een KVK-nummer)
  • DigiD (voor particulieren)

eHerkenning

Bedrijven met een KVK-nummer loggen in met eHerkenning niveau 2+ of niveau 3. Heeft u dit nog niet? Op website van eHerkenning kunt u een eHerkenningsmiddel aanvragen. Wacht niet te lang met aanvragen, zodat u op tijd met de opgave kunt beginnen.

Ondertekenen

U kunt de opgave niet meer ondertekenen met eHerkenning. Om de opgave te versturen heeft u een TAN-code nodig. U moet TAN-codes zelf bij ons aanvragen. Zorg dat u dit op tijd doet. Informatie hierover vindt u op Digitaal ondertekenen bij agrarische regelingen.

DigiD

Particulieren zonder KVK-nummer loggen in met DigiD. Dit kan met een sms-code of de DigiD-app. Meer informatie vindt u op DigiD.nl. Om uw aanvraag te ondertekenen heeft u als particulier een TAN-code nodig. U vindt informatie hierover op Digitaal ondertekenen bij agrarische regelingen.

4. Machtiging regelen

U heeft een machtiging voor de Gecombineerde opgave nodig als:

  • iemand anders uw opgave invult;
  • u de opgave doet voor iemand anders;
  • u de opgave doet voor een bedrijf dat bij KVK is uitgeschreven.

Lees hoe u een machtiging regelt op Iemand machtigen of gemachtigd worden.

5. Percelen bijwerken

Heeft u landbouwgrond in gebruik? Werk uw percelen bij in Mijn percelen voordat u de Gecombineerde opgave doet. Lees meer op Percelen registreren.

Sinds 25 oktober 2021 ziet Mijn percelen er anders uit. De applicatie werkt nog hetzelfde, maar achter de schermen hebben we de techniek aangepast. Verschillende onderdelen zijn makkelijker te gebruiken. Ook is de kans groot dat Mijn percelen nu sneller is. Systeemvereisten en tips voor gebruik leest u op Stappenplan percelen registreren of wijzigen bij Stap 1.

6. Dieren goed registreren

Heeft u runderen, schapen, geiten, varkens en/of pluimvee? Zorg voor een bijgewerkte registratie in het Identificatie & Registratie-systeem (I&R). Lees meer op Identificatie en registratie dieren.

7. Alle nodige gegevens verzamelen

U heeft gegevens nodig om de opgave te doen. Het is handig om deze vooraf te verzamelen. Bekijk de Vragen in de Gecombineerde opgave en de Veranderingen Gecombineerde opgave 2022. Zo weet u welke gegevens u nodig heeft.

Gegevens voor GLB-subsidies

Vraagt u subsidie(s) aan uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid? Informatie over de voorbereiding hiervan vindt u op GO 2022 voorbereiden: GLB-subsidies aanvragen. Bent u op zoek naar specifieke tabellen of documenten? U vindt deze op Tabellen en documenten GLB.

Vragen in de Gecombineerde opgave

In Vragen in de Gecombineerde opgave 2022 ziet u alle vragen uit de opgave en de antwoordmogelijkheden.

Opgave doen

Ga naar mijn.rvo.nl om direct aan uw opgave te beginnen.

Wilt u eerst nog wat meer informatie? Lees alles over de opgave op Gecombineerde opgave.

Vragen over de Gecombineerde opgave?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?