Enterprise Europe Network (EEN) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Enterprise Europe Network (EEN)

28-10-2020

Als u zaken gaat doen in Europa, is er een netwerk waar u niet omheen kunt: het Enterprise Europe Network (EEN). Dit netwerk is door de Europese Commissie opgezet, speciaal om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie.

Het Enterprise Europe Network bestaat uit meer dan 600 organisaties die actief zijn in ruim 60 landen. Deze organisaties vinden snel partners en informatie voor u, dankzij intensieve onderlinge contacten.

Welke diensten biedt het netwerk?

De adviseurs van het Enterprise Europe Network helpen u met:

Voor wie is het netwerk?

Het Enterprise Europe Network is er voor ondernemers. Daarnaast kunnen de volgende organisaties bij het netwerk terecht:

  • onderzoeksinstituten;
  • universiteiten;
  • technologiecentra;
  • instellingen voor bedrijfs-en innovatieontwikkeling.

Europese wet- en regelgeving

EEN heeft expertise op het gebied van wet- en regelgeving, met name als het gaat om CE-markering en zakendoen in de Europese Unie. Ook zijn de adviseurs van EEN uw aanspreekpunt voor opmerkingen of klachten over EU-wetgeving, die succesvol opereren op de Europese markt in de weg staat. Zij kijken samen met u naar de mogelijke impact van Europese regels voor uw bedrijf en geven klachten rechtstreeks door aan de Europese Commissie.

Financiering

Het programma Horizon2020 biedt kansen voor organisaties en ondernemers actief met onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw activiteiten te financieren. EEN adviseert en informeert over financieringen en het vinden van partners voor het vormen van consortia. Interreg en Eurostars zijn subsidies die ook interessant voor u kunnen zijn.

Inspiratie opdoen?

Benieuwd naar verhalen en ervaringen van ondernemers? Lees dan de EEN-praktijkverhalen op onze website of op de EEN-website.

Of bekijk onderstaande video's:

  • De Halm produceert biologische muesli. Met dank aan het internationale netwerk van Enterprise Europe Network (EEN) gaan de producten sinds 2019 ook naar Denemarken.
  • Familiebedrijf WALLIEN ontwerpt en verkoopt modieuze en duurzame wetsuits. Olivier en Madeleine Wallien vertellen hoe Enterprise Europe Network (EEN) hen heeft geholpen bij het vinden van een buitenlandse producent.

Meer informatie

Een overzicht van alle netwerkpartners en aanvullende informatie vindt u op de website van het Enterprise Europe Network. Zoekt u specifieke informatie in uw sector? Neem dan contact op met een sectoradviseur (pdf).

EEN logo

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.