Innovatiemissies in de praktijk

Gepubliceerd op:
28 mei 2015
Laatst gecontroleerd op:
26 juli 2022

Op deze pagina vindt u video's en praktijkverhalen van voorgaande innovatiemissies. De video's en praktijkverhalen geven u een impressie van de ervaringen van deelnemers tijdens een missie.

Innovatiemissie Zweden - 29 maart tot en met 1 april 2022

Succesvolle innovatiemissie Zweden European Defence Fund

Van 29 maart tot en met 1 april 2022 vond in Zweden een innovatiemissie plaats in het kader van het Europees Defensiefonds (EDF). De Zweeds-Nederlandse innovatiedag, een initiatief van de Nederlandse en Zweedse brancheorganisaties NIDV en SOFF, was onderdeel van de innovatiemissie.
In totaal 27 deelnemers van 20 Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen verkenden tijdens de missie samenwerking met Zweedse partijen, zowel in het kader van het EDF als daarbuiten. Tijdens de innovatiemissie was er aandacht voor 4 thema’s: Space, Digital Transformation, Underwater Warfare en Materials and Components. Dit zijn 4 EDF-categorieën waar potentie is voor samenwerking tussen Nederland en Zweden binnen het EDF.
Hiervoor werden thematische verdiepingsbijeenkomsten, matchmakingsessies en 2 bedrijfsbezoeken georganiseerd. De innovatiemissie was een succes: na afloop gaven de Nederlandse deelnemers aan dat zij gemiddeld 2 relevante nieuwe Zweedse en 3 relevante nieuwe Nederlandse contacten hebben opgedaan.

De innovatiemissie werd georganiseerd in samenwerking met het IA-netwerk in Zweden, EZK/CMP, brancheorganisaties NIDV en SOFF, en met medewerking van het ministerie van Defensie.

Lees het blog en bekijk de video over de missie op de website Nederlands Innovatie Netwerk in Zweden.

Video's innovatiemissies

Het verhaal van Somni Solutions

"De Netherlands Trade and Investment Office heeft ons enorm geholpen door Taiwanese contacten aan te dragen. Ze ondersteunen ons ook in het onderhouden van die contacten, bijvoorbeeld door te vertalen tijdens meetings."

Remco Nieuwland
CEO Somni Solutions

Het Delftse bedrijf Somni Solutions maakt glasvezelsensoren om bewegingen in bruggen en gebouwen in de gaten te houden. In 2017 nam Somni Solutions deel aan een innovatiemissie van RVO in Taiwan. Daar kwam Nieuwland niet alleen in contact met Taiwanese overheidsinstellingen en universiteiten, maar ook met de Netherlands Trade and Investment Office (NTIO).

Lees het verhaal van Somni Solutions

Vragen over innovatiemissies?

 

Neem contact met ons op

 

Bent u tevreden over deze pagina?