Landenvergelijking | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Landenvergelijking

11-01-2021

De wereld is groot, waar liggen uw kansen?

De wereld is groot. Dus als u in het buitenland wilt ondernemen, waar begint u dan?

U wilt de eerste stap naar het buitenland maken. Of u doet al zaken in het buitenland, maar bent benieuwd wat een ander land of een compleet nieuwe regio u te bieden heeft. Kortom u wilt weten welk land – of welke landen - het beste aansluiten bij uw internationale ambities. Een landenvergelijking van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan u daarbij helpen.

Maak een bewuste keuze

In een landenvergelijking leggen we verschillende landen naast elkaar. Per land geven we antwoord op vragen over:

  • hoe de markt en de verkoopkanalen eruit zien voor uw product of dienst;
  • beroepsorganisaties en brancheverenigingen die u kunnen helpen;
  • producteisen en exportregels;
  • de zakencultuur, oftewel de do's-and-don'ts;
  • subsidie- en financieringsmogelijkheden.

Met een landenvergelijking ontdekt u niet alleen welke kansen er voor u liggen in een land, maar ook wat de valkuilen zijn. Hierdoor maakt u straks een bewuste keuze – wat uw internationale ondernemingsplannen ook worden.

Hoe vraagt u het aan?

Onze dienstverlening begint altijd met een persoonlijk gesprek met een van onze regio-experts. Misschien geven zij u al direct het antwoord dat u op dit moment nodig heeft. In ieder geval helpen zij u om uw vragen helder te krijgen. Ook kijken zij op welke manieren RVO u nog meer kan helpen. Wellicht past een marktverkenning naar één land of Zakenpartnersupport Op Maat beter bij uw behoeftes.

Wanneer onze experts een landenvergelijking voor u maken, stellen zij samen met u vast welke landen ze onderzoeken (wij raden u aan om maximaal 3 landen te kiezen). Binnen enkele weken ontvangt u de landenvergelijking gratis per e-mail.

Neem contact op

  • Bel 088 042 42 42 (kies 3 en dan 3)
  • Of vul het contactformulier in en onze regio-experts bellen u terug

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.