België: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
27 juli 2020
Laatst gecontroleerd op:
29 december 2021

Als u zakendoet in het buitenland heeft u weleens hulp nodig van experts ter plaatse. Medewerkers van de ambassade in Brussel en het consulaat-generaal in Antwerpen staan voor u klaar.

Buitenlandnetwerk in België

Kent u de weg in België, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u een zetje in de juiste richting nodig? Het buitenlandnetwerk in België helpt u met lokale kennis en steun.

Hieronder leest u wat de afdelingen van het buitenlandnetwerk in België voor u kunnen betekenen.

Economische afdeling

Bij de economische afdeling van de ambassade in Brussel kunt u terecht voor praktische informatie, een specifiek contact of advies over de kansen in uw sector. Ook kan de afdeling vragen beantwoorden over wet- en regelgeving of het ondernemersklimaat. De medewerkers van de ambassade kunnen u ook introduceren bij hun uitgebreide netwerk. Zij kennen de cultuur en weten de weg bij lokale instanties.

Bij het consulaat-generaal in Antwerpen kunt u terecht voor informatie over zakendoen in de provincies Antwerpen en Belgisch Limburg. Daarnaast signaleert het consulaat-generaal zakelijke kansen, voornamelijk in de sectoren:

  • energie: energietransitie, wind op zee, waterstof en CC(U)S;
  • transport & logistiek: onderhoud en ontwikkeling van infrastructuur, slimme mobiliteit, havensamenwerking en verduurzaming binnenvaart.

U kunt contact opnemen met de economische afdeling via:
T: +32 (0)2 679 1726
E: bru-ea@minbuza.nl

Landbouwteam

In de landbouwsector in België liggen veel kansen voor Nederlandse ondernemers. Het landbouwteam op de ambassade in Brussel zet zich in voor de Nederlandse agrarische belangen in België en helpt u op weg.

Bent u ondernemer in die sector en heeft u interesse in zakendoen met België? Kijk dan op de website van de Landbouwraad in België. Hier vindt u nieuws, achtergrondinformatie en contactgegevens.

U kunt contact opnemen met het landbouwteam via:
T: +32 (0)2 679 1550
E: bru-lnv@minbuza.nl

Hulp nodig bij uw zaken in België?

De economische experts van het ambassadenetwerk helpen u graag!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?