Zakelijke kansen in Slowakije

Gepubliceerd op:
15 april 2013
Laatst gecontroleerd op:
19 januari 2022

De economie van Slowakije biedt verschillende kansen. Hieronder zetten we de meest kansrijke sectoren op een rij. In welke sector wilt u aan de slag?

Staat uw sector er niet bij? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij kunnen u helpen bij het verkennen van de markt, het vinden van kansen en het vinden van de juiste zakenpartners. Samen met het buitenlandnetwerk helpen we u graag op weg op de Slowaakse markt.

Auto-industrie

De auto-industrie is een van de belangrijkste sectoren in Slowakije. In 2020 produceerde het land naar schatting 1,3 miljoen auto's. Slowakije maakt ook veel onderdelen voor deze sector. Er komt steeds meer nadruk op innovatie en duurzaamheid.

Zo benadrukt de Slowaakse overheid in haar overzicht van de auto-industrie 2022 (pdf) de mogelijkheden voor onderzoek en ontwikkeling (R&D) en de productie van elektrische auto's in Slowakije. In dit overzicht vindt u ook een lijst met stimuleringsmaatregelen. Deze maken het aantrekkelijker om in de Slowaakse automotivesector te investeren.

Gratis marktrapporten

Slimme mobiliteit

Is uw bedrijf actief in duurzame en slimme mobiliteit? De auto-industrie in Slowakije biedt hiervoor een goede basis. In 2020 belichtte de Nederlandse ambassade de ontwikkelingen en kansen in deze sector in een rapport met praktische tips. Dit rapport richt zich vooral op de regio's Kosice en Bratislava.

Vraag het rapport gratis aan door de Nederlandse ambassade in Bratislava een e-mail te sturen.

Productie van autobatterijen

Het rapport 'The Circular Economy in Slovakia' gaat in op de kansen voor Nederlandse bedrijven in de groeiende productie van elektrische auto's in Slowakije. U leest ook meer over de ontwikkelingen in deze sector.

Lees de samenvatting of vraag het rapport direct aan.

Kansen in overige sectoren

Behalve in de auto-industrie liggen er meer kansen in Slowakije. Bijvoorbeeld in de sectoren:

  • circulaire economie
  • machinebouw
  • consumptiegoederen
  • elektronica
  • ICT

Benieuwd naar de mogelijkheden? Of bent u actief in een andere sector en wilt u daar meer over weten? Neem dan contact op met een van onze regio-adviseurs. Zij kijken graag samen met u waar uw kansen liggen.

Aanbestedingen en subsidies

Kansrijke aanbestedingen

Internationale organisaties zoals de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) en de Europese Commissie geven jaarlijks miljarden euro's aan projecten uit. Uit deze projecten komen veel opdrachten. Hier liggen ook zakelijke kansen voor u. Internationale aanbestedingen kunt u bekijken via de volgende bronnen:

Bekijk ook subsidies, leningen, aanbestedingen op de website van de Europese Commissie en internationale organisaties op RVO.

Subsidies en financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf, zodat u over de grens uw vleugels uit kunt slaan? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u graag uw financiering rond te krijgen.

In de subsidie- en financieringswijzer vindt u alle subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag. Door aan te geven wie u bent en waarnaar u op zoek bent, krijgt u een subsidieoverzicht op maat. Wij voeren deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse Nederlandse ministeries en de Europese Commissie.

Twijfelt u over welke financiering bij u past? Onze adviseurs helpen graag met adviseren welke financiering bij u past, ook buiten RVO.

Marktrapporten Slowakije

Op Internationaalondernemen.nl vindt u relevante informatie over sectoren en zakelijke mogelijkheden. Naast het buitenlandnetwerk plaatsen ook particuliere partijen hier interessante marktrapporten. Let op: als er geen rapporten beschikbaar zijn, is het overzicht leeg.

Rapporten over de Slowaakse landbouw

Zoekt u informatie en rapporten over de landbouwsector in Slowakije? Kijk dan op de website Agroberichten Buitenland - Slowakije.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?