Handige websites voor uitvinders

Laatst gecontroleerd op:
25 augustus 2023
Gepubliceerd op:
1 juli 2011

Welke partijen kunnen u behulpzaam zijn om van een idee een succesvol product te maken?

Ontwikkeling van idee tot ontwerp

IdeeSCAN

Heb je een fantastische idee en wil je voorkomen dat iemand er met jouw idee vandoor gaat? Doe de ideeSCAN.

Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU)

De Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU) is de beroepsorganisatie van professioneel werkende uitvinders. Zij ondersteunt uitvinders bij het op de markt brengen van uitvindingen.

Marktverkenning

Online octrooidatabank van het Europees Octrooibureau (Espacenet)

Gratis, online databank met miljoenen octrooipublicaties. Deze zijn afzoekbaar op woorden, aanvrager, uitvinder en speciale classificatiecodes. Hebt u moeite met het zoeken in Espacenet? Vraag een gratis zoekadvies bij ons aan. U krijgt de classificatiecodes toegestuurd die voor uw uitvinding van belang kunnen zijn.

Geheimhouding, registratie of bescherming

Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BOIP de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes, et cetera vast te leggen.Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)

De KNB is een publiekrechtelijke organisatie met als belangrijkste taak de zorg voor een goede beroepsuitoefening. Behalve alle informatie over wat u van een notaris kunt verwachten kunt op deze site ook zoeken naar de notaris die het best bij u past.Octrooigemachtigden

Informatie over wat een octrooigemachtigde voor u kan betekenen. Ook kunt u zoeken naar een gemachtigde bij u in de buurt.Federatie Auteursrechtbelangen

Alle informatie die u moet weten over auteursrecht en naburige rechten.

Van concept of ontwerp tot product

Fabrication Laboratories

Een FabLab is een werkplaats waar je met behulp van verschillende machines snel en betaalbaar prototypes en kleine producties kunt maken.

Ondernemingsplan

Ondernemersplein

Met een ondernemingsplan maakt u uw ideeën concreet. Hierin zet u de plannen die u heeft op een rij. Het geeft u inzicht en u kunt het ondernemingsplan gebruiken bij het aanvragen van een lening bij de bank.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?