Gesprek met een octrooiadviseur - voor ondernemers

Laatst gecontroleerd op:
11 juni 2024
Gepubliceerd op:
15 maart 2011

Wilt u uw innovatie op de markt brengen of gaan samenwerken met een andere partij? Daar komt veel bij kijken. Een van de dingen die u dan goed moet regelen, is uw intellectueel eigendom (IE). Octrooicentrum Nederland ondersteunt u daarbij. In elke regio in Nederland helpt een van onze lokale octrooiadviseurs u gratis op weg met deskundige en onafhankelijke informatie.

Maak kennis met onze octrooiadviseurs

Misschien loopt u rond met vragen als:

  • Hoe kunnen octrooien (patenten) bijdragen aan mijn innovatie?
  • Welke beschermingsvormen zijn nodig als ik zaken wil doen buiten Nederland?
  • Welke rol speelt IE bij het aantrekken van investeringen?

Onze octrooiadviseurs helpen u graag op weg. In een gesprek beantwoorden zij uw specifieke vragen en geven zij tips voor het gebruik van intellectueel eigendom. Benieuwd welke adviseur u in uw regio kunt treffen? Lees hieronder meer en maak een afspraak!

Publieksvoorlichting Den Haag

"Heeft u een goed idee maar weet u niet zo goed hoe u nu verder moet? Twijfelt u of u een octrooi moet aanvragen of beter een merk kunt registreren? Neem contact met mij op en dan help ik u op weg!"

Claudia Smits
Octrooiadviseur publieksvoorlichting Den Haag

Adviseurs in de regio

"Heeft u vragen over het beschermen van uw uitvinding? Ik ben te vinden op de Zernike Campus in Groningen of bij RVO in Assen. Ik probeer op de plekken te komen waar ondernemers ook zijn, dat kan dus ook bij u op locatie."

Gijs van Hoorn
Octrooiadviseur regio Friesland, Groningen en Drenthe
Gijs van Hoorn, octrooiadviseur

"Heeft u een vernieuwend idee en wilt u dit verder ontwikkelen? Dan kunt u intellectueel eigendom inzetten om uw idee verder te ontwikkelen en te commercialiseren. Ik bespreek de mogelijkheden graag met u, op locatie of digitaal."

Jaap Pieters
Octrooiadviseur regio Overijssel, Zwolle, Enschede en Apeldoorn

“De timing van het aanvragen en inzetten van IE-rechten kan u een grote commerciële voorsprong geven. Graag help ik u om hier inzicht in te krijgen en uw weg te vinden door de vele mogelijkheden van bescherming van uw intellectueel eigendom.”

Rienk Rienksma
Octrooiadviseur regio Nijmegen, Arnhem, Wageningen en Apeldoorn
Dynion Bakker, octrooiadviseur

"Is innovatie de kern van uw bedrijf? Ik help graag zodat u uw kennis, technologie, software of ontwerp optimaal kunt beschermen. Het is makkelijk om digitaal met mij af te spreken, maar ik ben ook regelmatig te vinden op locatie in Utrecht en Almere."

Dynion Bakker
Octrooiadviseur regio Flevoland en Utrecht

"U wilt een effectieve IE-strategie voor u bedrijf. Maar hoe komt u daaraan? Ik neem samen met u de verschillende IE-rechten door en zet de vervolgstappen voor u op papier. Ik sta voor maatwerk en doelgerichtheid."

Katja Apelt
Octrooiadviseur regio Amsterdam, Den Haag en Leiden
Katja Apelt, octrooiadviseur
Michiel van Stapele, octrooiadviseur

"Uw innovatie veilig stellen? Daar help ik u graag mee! Ik ga graag in gesprek hoe intellectueel eigendom bijdraagt om uw ambities, zoals bedrijfsgroei, waar te maken. Nieuwsgierig? Neem dan vooral contact met mij op!"

Michiel van Stapele
Octrooiadviseur regio Rotterdam, Delft en Vlissingen

"Bent u een technische innovatieve ondernemer? En heeft u vragen over octrooien of andere vormen van intellectueel eigendom? Dan help ik u graag op weg. U kunt mij onder andere vinden op de High Tech- en TU/e-campus in Eindhoven. Spreek ik u binnenkort?"

Twan Uijttewaal
Octrooiadviseur regio Eindhoven, Breda, Den Bosch en Tilburg
Twan Uijttewaal, octrooiadviseur

"Wilt u meer te weten komen over intellectueel eigendom en waarom het essentieel is voor uw onderneming? Ik neem u graag mee in de wereld van IE-rechten tijdens een gesprek. Dat kan online, maar ook op locatie in de regio Limburg.”

Britta Helwig
Octrooiadviseur regio Geleen, Heerlen, Maastricht en Venlo

Meld u direct aan voor een gesprek

Wilt u een gesprek inplannen? Vul dan het aanmeldformulier 'Gesprek met een octrooiadviseur' in.

Geef hierin het onderwerp van het gesprek aan en de datum waarop u beschikbaar bent. Een octrooiadviseur van afdeling Publieksvoorlichting neemt binnen enkele werkdagen contact met u op. Hierna wordt het gesprek met u ingepland.

Geheimhoudingsplicht

Goed om te weten: onze octrooiadviseurs hebben geheimhoudingsplicht. Dit betekent dat u vrij met hen kunt spreken over uw idee of uitvinding.

Twijfelt u of uw vraag specifiek over octrooien gaat? Bekijk onze octrooipagina voor ondernemers. Of neem direct telefonisch contact met ons op. Bel 088 042 40 02

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?