Informatiemanagement bij RVO

Gepubliceerd op:
13 maart 2019
Laatst gecontroleerd op:
12 juli 2022

Onze informatievoorziening is in handen van de afdeling Informatie Management en Procesontwerp (IMP). Deze afdeling vormt een belangrijke schakel tussen de organisatie, de klanten en onze eigen bedrijfsvoering.

IMP stelt de informatiestrategie en de (architectuur)kaders vast, ontwikkelt, innoveert en beheert processen en systemen en is verantwoordelijk voor het functioneel beheer en de budgetten. Met 4.000 medewerkers op meerdere locaties en honderdduizenden klanten hangt er veel af van feilloos werkend informatiemanagement.

Wij zijn een datagedreven organisatie. Slim, slagvaardig, innoverend in werkwijzen, met respect voor de spelregels.

Maarten Smorenburg
voormalig CIO, RVO

Waar voel jij je thuis?

Omdat informatiemanagement voor ons zo belangrijk is, investeren we royaal in goed werkende, veilige systemen. We investeren ook in onze medewerkers. Met opleidingen en trainingen zorgen we dat zij altijd up-to-date zijn en kunnen beschikken over de nieuwste kennis. IMP vormt het hart van de IT-dienstverlening en bestaat uit verschillende onderdelen, allemaal met eigen expertises en aandachtsgebieden.

CIO-office

Bij het CIO-office in Den Haag stellen we de kaders vast van de dienstverlening, de architectuur en de beveiliging van data. Ook de budgetten worden hier bepaald.

Expertisecentrum Uitvoering en Handhaving

Omdat er heel veel geld gemoeid is met ons werk, letten we scherp op of de uitvoering van (subsidie)regelingen effectief en efficiënt verloopt. Meer en meer zetten we daarbij de mogelijkheden van data-analyse in.

Ik vind het heel fascinerend om mee te denken over de vraag hoe je uitvoeringsprocessen goed neerzet.

Michiel Miedema
Procesanalist, RVO

Team Klantgroepen

De 5 teams Klantgroepen – in Assen, Den Haag, Utrecht, Roermond en Zwolle – zijn de steun en toeverlaat voor hun vestiging als het gaat om ontwikkeling, implementatie en onderhoud van processen en systemen. Zij kennen de business als geen ander.

Kennisteam Projectmanagement

Dit team geeft de business ondersteuning en advies bij grote informatiemanagementprojecten, van PID tot implementatie. Zij helpen ons ook bij de invoering van nieuwe werkwijzen, zoals Agile en Lean. Daarvoor onderhouden zij voor heel RVO een toolbox.

Het werken op de grens van mens, organisatie en techniek vind ik interessant.

Vincent Keeven
Projectmanager, RVO

Kennisteam Analyse en Ontwerp

Er komt veel kijken bij projecten voor informatiemanagement, groot of klein. Welk probleem moet worden opgelost? Wie zijn de belangrijkste stakeholders? Requirement- en impactanalyses, user stories, business cases, PSA’s en FO’s, dit kennisteam zorgt voor advies, ondersteuning én een toolbox.

RVO is een mekka van kennis, er lopen zoveel leuke, slimme mensen rond.

Anna Djerek
Functioneel beheerder inregelteam, RVO

Kennisteams Beheer

Deze teams werken op alle vestigingen aan het beheer van de verschillende applicaties. Van het gebruikersoverleg tot calls en van changes tot acceptatietesten. Onmisbaar voor de duizenden interne en honderdduizenden externe gebruikers.

Ik ben nogal een vernieuwer en heb daar altijd gelegenheid voor gekregen.

Karel Urbach
Functioneel beheerder, RVO

Wie zoeken we voor ons informatiemanagement?

Jou natuurlijk! Van data-analist tot projectmanager en van functioneel beheerder tot developer. We hebben altijd mogelijkheden voor initiatiefrijke en gemotiveerde medewerkers. Mensen die zich realiseren dat wij ons werk doen in een breed maatschappelijk en economisch kader: ondernemend, innovatief en agrarisch Nederland helpen om hun dromen te bereiken én te werken aan een toekomst die ondernemend en duurzaam is.

Informatiemanagement vormt de basis voor bijna al onze dienstverlening. Het is nooit af en we hebben nog de nodige ambities. Innovatieve webtoepassingen, data-analyse, kunstmatige intelligentie, we onderzoeken het allemaal.

Verhalen van medewerkers

Lees de verhalen van procesanalist Michel Miedema en van modelleur/functioneel beheerder Karel Urbach.

Vacatures voor informatiemanagement

Is jouw belangstelling gewekt? Kijk dan of er voor jou een geschikte vacature is! Ga hiervoor naar WerkenvoorNederland.nl.

Vragen?

 

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

 

Bent u tevreden over deze pagina?