Podcastserie Entrepreneurial Journeys

Gepubliceerd op:
4 oktober 2022

Hoe draagt ondernemerschap bij aan de grootste transities van onze tijd? In onze nieuwe podcastserie Entrepreneurial Journeys nemen wij u mee op reis om antwoorden te vinden. In 8 afleveringen nemen we u mee op een wereldwijde tour om kennisleiders en impact ondernemers te ontmoeten. Hoe hebben zij hun bedrijven opgebouwd? Welke problemen proberen ze op te lossen? En wat zijn de eerlijke, persoonlijke verhalen achter hun successen?

Deze podcasts zijn beschikbaar op Spotify en Apple Podcasts. Entrepreneurial Journeys is een initiatief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Veel plezier met het beluisteren van deze inspirerende afleveringen!

Podcast 1: African Clean Energy

Jaime de Bourbon de Parme, Klimaatgezant van Nederland, bespreekt de energietransitie. Vervolgens hoort u een interview met een van de ondernemers die het systeem van fossiele brandstoffen doorbreekt: Judith Joan Walker van African Clean Energy (ACE).

ACE is een familiebedrijf dat zich richt op het veranderen van de wereld van schone energie. ACE doet dit door schone energie te brengen naar de meest afgelegen gebieden in Afrika en Azië. Het bedrijf en zijn oprichters hebben vele prijzen gewonnen, stonden in Forbes en zijn uitgeroepen tot een van de beste B-Corporations in Europa.  Als B-Corporation kun je laten zien dat je het als bedrijf en ondernemer belangrijk vindt om niet alleen financiële waarde, maar ook waarde voor mens en milieu na te streven.
Toch was het pad naar succes voor ACE niet altijd even makkelijk. Judith spreekt openlijk over moeilijke momenten, het vinden van een innovatief bedrijfsmodel door middel van koolstofcompensatie, en wereldwijde uitbreiding.

Luister op Spotify of Apple Podcasts

Podcast 2: The Seaweed Company

Paul Dobbins, Directeur van Impact Investment bij het Wereld Natuur Fonds in Washington, D.C., bespreekt het belang van natuurlijke klimaatoplossingen. Daarna volgt een interview met een van de ondernemers die het potentieel van zeewier benut: Joost Wouters van de Seaweed Company.

Joost zet niet alleen een bedrijf op, maar een hele industrie. Hij spreekt openhartig over het volgen van je eigen pad, wat hij zou zeggen in zijn volgende Ted Talk, de moeilijkheden van het ondernemer zijn, en zijn passie om een verschil te maken.

Luister op Spotify of Apple Podcasts

Podcast 3: Greenhill Recycling

Maayke-Aimee Damen, Directeur Circular Economy bij de World Business Council for Sustainable Development, vertelt over de circulaire economie. Daarna hoort u een gesprek met een van de ondernemers die bijdraagt aan de circulaire economie: Mariam Lawani van Greenhill Recycling.

Greenhill Recycling is een sociale onderneming die het probleem van plasticvervuiling in Afrika aanpakt. Mariam vertelt over veerkracht, uitdagende omstandigheden, het opbouwen vanuit het niets, en de rol die familie kan spelen om je naar je dromen te leiden.

Luister op Spotify of Apple Podcasts

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?