Vastgestelde SBI-codes TVL 1 juni tot en met 30 september 2020

Gepubliceerd op:
17 november 2020

De Tegemoetkoming Vaste Lasten was in de periode van 1 juni tot en met 30 september 2020 voor die ondernemers waarvan de geregistreerde hoofd- of nevenactiviteit overeenkwam met een van de onderstaande SBI-codes.

De regeling voor de periode van 1 juni tot en met 30 september 2020 is gesloten.

Let op! De informatie hieronder is alleen van toepassing op TVL in de periode van 1 juni tot en met 30 september 2020.

SBI-codes

SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling en geeft aan wat de hoofd- en de nevenactiviteiten van een bedrijf zijn. De SBI-code bestaat uit 4 of 5 cijfers. Met welke codes uw bedrijf op 15 maart 2020 stond ingeschreven in het Handelsregister van KVK is leidend.

Hoofd- en nevenactiviteiten

Veel ondernemingen hebben zowel hoofd- als nevenactiviteiten. Hoe werkt dat bij de TVL? De volgende situaties zijn denkbaar:

  • Als uw hoofdactiviteit in aanmerking komt, dan wordt de SBI-code daarvan gebruikt.
  • Heeft u meerdere hoofdactiviteiten die in aanmerking komen, dan kiezen we automatisch de SBI-code die het gunstigste is.
  • Komt de hoofdactiviteit niet in aanmerking, maar meerdere nevenactiviteiten wel? Dan berekenen we de TVL op basis van de nevenactiviteit met het hoogste CBS-percentage gemiddelde aandeel van de vaste lasten in de omzet. Bij een nevenactiviteit wordt alleen rekening gehouden met de omzet van die specifieke activiteit.
  • Komt zowel een hoofdactiviteit als een nevenactiviteit in aanmerking? Dan geldt de hoofdregel dat de SBI-code van uw hoofdactiviteit wordt gehanteerd. U kunt er niet kiezen om de SBI-code van een nevenactiviteit te gebruiken.

Percentages gemiddelde aandeel vaste lasten

Voor de bepaling van de vaste lasten van TVL, gebruiken we branchegegevens van het CBS. In de rubrieken hieronder vindt u per SBI-code het percentage gemiddelde aandeel van de vaste lasten in de omzet van uw branche.

Overzicht rubrieken

Let op: Niet alle (sub)codes/activiteiten in deze rubrieken vallen onder de codes die in aanmerking komen.

Klik op een van de onderstaande rubrieken om te zien welke codes zijn vastgesteld:

Bent u tevreden over deze pagina?