Vissen in de binnenwateren

Gepubliceerd op:
22 januari 2024
Laatst gecontroleerd op:
19 maart 2024

Als u op de binnenwateren of het IJsselmeer vist, krijgt u te maken met wetten en regels en zaken die u moet regelen. In dit overzicht vindt u alles wat u moet regelen en moet weten over vissen op de binnenwateren en het IJsselmeer.

Binnenwateren

Gaat u vissen op rivieren, meren of andere wateren? En bent u beroepsvisser? Zorg dat u geregistreerd staat als beroepsvisser en visrecht heeft voor het water waar u wilt vissen. Als sportvisser heeft u een VISpas nodig of een toestemming voor waar u wilt vissen.

Bekijk ook de Regels per soort in het 3e blok op deze pagina.

IJsselmeer

Op het IJsselmeer gelden andere regels dan in de andere binnenwateren. U registreert bijvoorbeeld uw vaartuig en geeft uw schubvisvangst door. Op deze pagina's leest u alles wat u moet weten over vissen op het IJsselmeer.

Bekijk ook de Regels per soort in het 3e blok op deze pagina.

Regels per soort

Voor sommige vissoorten gelden nog extra regels op de binnenwateren en het IJsselmeer. Op deze pagina's leest u alles over aal, wolhandkrab en invasieve schaaldieren. Vist u op schubvis op het IJsselmeer? Dan geeft u uw vangst door.

Kennis over

Bent u op zoek naar extra informatie over vissen op de binnenwateren? Wilt u bijvoorbeeld meer weten over wat u kunt doen om te innoveren? We geven u graag extra achtergrondinformatie.

Bent u tevreden over deze pagina?