Ontheffingsaanvraag voor Tracébesluit Zuidasdok

Gepubliceerd op:
23 november 2022
Laatst gecontroleerd op:
30 november 2022

Rijkswaterstaat vroeg een ontheffing aan voor het realiseren van Tracébesluit Zuidasdok. De ontheffing is aangevraagd volgens de Wet natuurbescherming. De minister voor Natuur en Stikstof heeft hierover een ontwerpbesluit bekendgemaakt. U kunt hierop reageren met een zienswijze van 24 november 2022 tot 4 januari 2023.

Invloed op soorten

Met de uitvoering van Tracébesluit Zuidasdok wil Rijkswaterstaat knooppunt De Nieuwe Meer bij de A10 verbreden en ontvlechten. De activiteiten van Rijkswaterstaat kunnen invloed hebben op verschillende soorten vleermuizen in het gebied.

Ontwerpbesluit bekijken

In het ontwerpbesluit over de ontheffingsaanvraag leest u welke beslissing de minister wil nemen. Het besluit wordt onderbouwd met de informatie uit de bijlagen.

Wilt u de papieren versie van het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken inzien? Dit kan bij het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum in het Word Trade Center, Centrale Hal, Strawinskylaan 59 te Amsterdam. Maak van tevoren een afspraak via contact@zuidas.nl of telefonisch via 0800 - 5065. De afspraak kan plaatsvinden tijdens de openingstijden van het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum. De openingstijden zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens feestdagen gelden afwijkende openingstijden.

Uw zienswijze doorgeven

U geeft uw zienswijze door van 24 november 2022 tot en met 4 januari 2023. Voor het formulier heeft u DigiD (als burger) of eHerkenning met niveau 2+ (als organisatie) nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan eerst DigiD of eHerkenning aan.

Dient u uw zienswijze in met een brief? Vermeld dan ook het kenmerk DFX 5190026186906.

Geef uw zienswijze op tijd aan ons door. Is uw zienswijze na 4 januari 2023 bij ons binnen? Dan kan de minister voor Natuur en Stikstof uw zienswijze niet meenemen in het definitieve besluit. Meer informatie over het doorgeven van uw zienswijze leest u op Zienswijze ontwerpbesluit Wet natuurbescherming

Meer weten?

Wij begrijpen dat u misschien vragen heeft over de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure (UOV). Wij hebben de veelgestelde vragen over UOV-trajecten voor u verzameld. Bekijk deze op Veelgestelde vragen over UOV-trajecten Wet natuurbescherming.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?