“RVO financieringsinstrumenten brengen technologisch innovatieve ideeën verder”

Gepubliceerd op:
13 juli 2023

Blue Sparrows is investeerder en begeleidt start-ups in hun ondernemerschap. Zo ook start-up Acoustic Insight. Het bedrijf ontwikkelt een nieuw medisch hulpmiddel, waarmee artsen snel en efficiënt kunnen zien wat er mis is in het middenoor van een patiënt. Regelingen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) maakten deze ontwikkeling mogelijk, zoals de Vroege Fase Financiering (VFF) en de Seed Capital-regeling. “Zonder RVO had Acoustic Insight niet bestaan”, benadrukt Harry de Vries, oprichter van Acoustic Insight.

Harry de Vries, oprichter van Acoustic Insight

Eerste financiering

De Vries: “In 2019 ontdekte ik via mijn netwerk de VFF. Met behulp van de VFF kunnen startende ondernemers een lening krijgen om een innovatief idee te ontwikkelen. Dankzij de VFF kon Acoustic Insight een proof-of-concept bouwen, waarmee we het vertrouwen van investeerders wonnen. We konden namelijk aantonen dat we niet alleen een idee hebben, maar dat het idee ook echt wérkt.”

Investering verdubbeld

“Daarna kwam ik in aanraking met Blue Sparrows, dat investeert in jonge bedrijven die unieke medische oplossingen ontwikkelen.” De overheid verdubbelt de inleg, omdat Blue Sparrows gebruikmaakt van de Seed Capital-regeling. “Dankzij de regeling konden we onze proof-of-concept uitwerken tot een prototype en voeren we nu een klinisch onderzoek uit in het Erasmus MC.” 

"Acoustic Insight is een perfecte showcase om de kracht van deze mix van RVO-instrumenten te laten zien.”

Peter Krekel
Blue Sparrows

Betrokkenheid en begeleiding

De Vries is ontzettend tevreden over de bijdrage van Blue Sparrows. “Toen ik  ze benaderde, voelde ik eigenlijk meteen dat we een match waren.” Blue Sparrows is meer dan alleen een investeerder. Als Seedfonds begeleidt Blue Sparrows start-ups ook in hun ondernemerschap. Het team bestaat uit ervaren MedTech-ondernemers. “Zij kunnen je daardoor goed helpen op allerlei gebieden en hebben een groot netwerk.”

Rooskleurige toekomst

“De eerste resultaten van het klinische onderzoek zijn veelbelovend”, vertelt de Vries enthousiast. “Het lukt ons bijvoorbeeld om de minimale trillingen van de gehoorbeentjes op te meten. We zijn klaar voor de volgende stap: de technologie op de markt brengen. Daarom voeren we nu gesprekken met andere Seedfondsen die ook geïnteresseerd zijn in Acoustic Insight. Het is een spannende periode, maar ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Ook start-ups ondersteunen?

Wilt u als investeerder ook veelbelovende start-ups ondersteunen en bijdragen aan de groei van de Nederlandse economie? Lees meer over de Seed Capital-regeling

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?