Veelgestelde vragen CETPartnership
Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over de subsidie Clean Energy Transition Partnership (CETPartnership) .
ERA-ACT en GEOTHERMICA waren gestart onder 'Horizon 2020'. Dat was het raamwerkprogramma van de Europese Commissie tussen 2014-2020. Het CETPartnership zet dit werk voort onder het raamwerkprogramma 'Horizon Europe'. Inhoudelijk is CETPartnership breder.
Ja, minimaal 2 deelnemende landen moeten lid van de EU zijn. Of landen die aangesloten zijn bij Horizon Europe, zoals Noorwegen en Turkije.
U doet de aanvraag bij het CETPartnership. En in alle landen waar dat nodig is. De call-tekst heeft een annex (bijbehorende tekst) van iedere deelnemende subsidieverlener. Daarin staat of deelnemers uit dat land ook een aanvraag moeten doen in hun eigen land. Ook regionale subsidieverleners doen mee. Voor hen geldt hetzelfde.
Het CETPartnership doet er alles aan om te voorkomen dat dit gebeurt. In de fase van de vooraanmelding beslissen we welke projecten we uitnodigen voor een compleet voorstel. We houden daarbij rekening met de beschikbare subsidie en de gevraagde subsidie per organisatie.
Is een project hoog gerangschikt? Dan kunnen we ook een beroep doen op 'co-funding' (combinatie van financiering) van de Europese Commissie. Onze belangrijkste tip is om te zorgen voor een hoge score op de rangschikkingscriteria.
Dat is op dit moment niet het geval. We sluiten niet uit dat dit volgend jaar anders is.
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) doen niet mee aan sommige modules, omdat onze instrumenten daarvoor niet geschikt zijn. Dit kan veranderen.
Nee, u mag de DEI+ en/of HER+-aanvraag én het CETPartnership tegelijk aanvragen. Dat geldt voor de vooraanmelding en voor de 'full proposal'-fase. Dient uw samenwerkingsverband bij CETPartnership de vooraanmelding in? Dan moet u in Nederland een projectidee inleveren. Dient uw samenwerkingsverband bij CETPartnership de complete aanvraag in? Dan moeten de Nederlandse partners hun DEI+- of HER+-aanvraag indienen.
In Nederland kijken we of uw aanvraag subsidie kan krijgen van DEI+ of HER+. CETPartnership kijkt tegelijk of de aanvraag internationaal bij de besten hoort.
Stapelen van subsidies mag tot de maximale staatssteunruimte. Neem in geval van twijfel contact op met ons.
- Ministerie van Klimaat en Groene Groei