Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Clean Energy Transition Partnership (CETPartnership)

Gepubliceerd op:
13 juli 2022
Laatst gecontroleerd op:
8 april 2024

Is internationale samenwerking interessant voor uw bedrijf? Met Clean Energy Transition Partnership (CETPartnership) kunt u subsidie krijgen om uw energie-innovatieproject op uw locatie te demonstreren met buitenlandse partners. Uw Nederlandse partners kunnen ook meedoen. Maak gebruik van deze financiële steun om uw energie-innovatieproject naar een hoger niveau te tillen.

Looptijd

Startdatum:
woensdag 24 januari 2024
00:00
Einddatum:
woensdag 27 maart 2024
14:00

Zonder vooraanmelding kunt u deze subsidie niet aanvragen. De vooraanmelding moest u uiterlijk op 24 november 2023 bij ons hebben ingeleverd. 

Waar krijgt u subsidie voor?

Deze subsidie dekt een deel van de kosten van uw internationale samenwerkingsproject. Denk aan:

  • kosten voor onderzoek en ontwikkeling
  • kosten voor apparatuur
  • reis- en verblijfskosten

U heeft hierdoor de mogelijkheid om uw innovatie te laten zien op uw locatie in samenwerking met buitenlandse partners. Nederlandse partners kunnen ook meedoen. Daarmee kunt u uw innovatieve oplossingen demonstreren aan een breder publiek en mogelijke investeerders. Dit vergroot uw zichtbaarheid en maakt uw positie op de internationale energiemarkt sterker.

Wat zijn de voorwaarden?

Internationale voorwaarden

De oproep voor het aanvragen van deze subsidie wordt stap voor stap bekendgemaakt. De inhoud is nu al beschikbaar op de website van CETPartnership. Het is nog wel een concept. Op 13 september 2023 is de officiële bekendmaking. De documenten op de website van CETPartnership bespreken alle details over de voorwaarden voor Nederlandse deelnemers aan deze subsidie (in Engels). Dit is een bijlage bij de 'Call tekst'.

Nederlandse voorwaarden

Als Nederlandse deelnemer vraagt u deze subsidie straks aan via de volgende Nederlandse regelingen: 

U moet voldoen aan de voorwaarden van deze regelingen. U mag alleen dan meedoen aan een CETPartnership-subsidieproject.

Hoe vraagt u deze subsidie aan?

U moest uw project eerst verplicht vooraanmelden door een 'pre-proposal' in te dienen bij CETPartnership en bij ons. Als uw voorstel positief is beoordeeld, vraagt u de subsidie aan. De uitkomst hoort u van CETPartnership. U vraagt deze subsidie vervolgens aan via de Nederlandse regelingen Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) en Hernieuwbare Energietransitie (HER+). Om de subsidie te krijgen doet u ook een aanvraag bij het CETPartnership zelf.

Vraag ons om advies

Ziet u een andere innovatieregeling van ons of van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) die beter past bij uw project dan de DEI+ of de HER+? Het is ook mogelijk deze subsidie voor samenwerking met buitenlandse partners aan te vragen als u gebruik wilt maken van een andere innovatieregeling. Wij adviseren u graag over de juiste regeling voor uw situatie.

Stappenplan

Achtergrond

Het CETPartnership werkt aan 7 thema’s; die heten de Transition Initiatives (TRIs). Partners van verschillende landen werken samen aan specifiek strategisch onderzoek en de uitdagingen van de innovatie-agenda. Dat heet de 'Strategic Research and Innovation Agenda (SRIA) Challenge'. Lees meer op de website van  CETPartnership.

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?