Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Horizon Europe Partnership (HEP)

Gepubliceerd op:
7 maart 2023
Laatst gecontroleerd op:
1 augustus 2023

Heeft uw organisatie een succesvolle vooraanmelding ingediend bij een Horizon Europe Partnership (HEP) voor Europese samenwerking in onderzoek- en innovatieprojecten? Moet u nu nationaal een aanvraag indienen voor de HEP-regeling? Vraag dan op deze pagina de subsidie aan.

Budget en looptijd

Startdatum:
vrijdag 10 maart 2023
08:00 (CET)
Einddatum:
woensdag 29 maart 2023
15:00 (CEST)
Totaal budget:
€ 4.000.000

Heeft u zich vooraangemeld?

De HEP-regeling geeft subsidie voor Europese samenwerking in onderzoek- en innovatieprojecten. In 2023 stelt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat via de HEP-regeling budget beschikbaar voor 'Call module 3.1 CCS/CCU' van CETPartnership.

Er zijn 2 Horizon Europe Partnerships die deze regeling kunnen gebruiken om subsidie te geven. Dat zijn:

U heeft zich succesvol vooraangemeld voor één van deze partnerships en wilt nu nationaal subsidie aanvragen. 

Voorwaarden

Uw HEP-project moet voldoen aan internationale en nationale voorwaarden. Daarnaast gelden er algemene afwijzingscriteria.

Instructiefilmpje aanvraag TSE Hernieuwbare Energie

Bekijk in dit instructiefilmpje (van een andere regeling) hoe het aanvraagportaal werkt.

Uw aanvraag voorbereiden

U vraagt subsidie aan in ons digitale aanvraagportaal. Aanvragen van de subsidie duurt ongeveer 1,5 uur. Sla tussendoor op als u later verdergaat. Verzamel zoveel mogelijk al uw gegevens voordat u de aanvraag invult.

Met de knop 'Uw aanvraag direct regelen' onder Aanvragen, komt u met eHerkenning bij het webportaal. Loopt u vast of heeft u andere problemen bij uw aanvraag? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs via het Bel-me-terug-formulier. Die helpt u dan stap voor stap bij de invulling van uw aanvraag.

Na uw aanvraag

Met de knop 'Direct regelen' onderaan deze pagina, komt u op ons digitale aanvraagportaal. Hier dient u na de goedkeuring van uw subsidie (beschikking) de voortgangsrapportage of een projectwijziging in. Ook vraagt u hier vaststelling van uw subsidie aan. 

Achtergrond

De Horizon Europe Partnerships publiceren ieder jaar een 'call' (oproep). Nederland kan aan verschillende onderwerpen meedoen. En kan daar verschillende subsidieregelingen voor inzetten. De HEP-regeling is één van deze regelingen.   

Wetten en regels

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?