Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Horizon Europe Partnership (HEP)

Laatst gecontroleerd op:
2 april 2024
Gepubliceerd op:
7 maart 2023

Heeft uw organisatie een succesvolle vooraanmelding gedaan bij een Horizon Europe Partnership (HEP) voor Europese samenwerking in onderzoek- en innovatieprojecten? Moet u nu nationaal een aanvraag doen voor de HEP-regeling? Vraag dan op deze pagina de subsidie aan.

Budget en aanvraagperiode

Startdatum:
vrijdag 1 maart 2024
09:00
Einddatum:
dinsdag 2 april 2024
17:00
Totaal budget:
€ 3.000.000

Heeft u zich vooraangemeld?

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt in 2024 geld beschikbaar voor Europese samenwerking in onderzoek- en innovatieprojecten via de HEP-regeling. U moet daarvoor een succesvolle vooraanmelding hebben gedaan in de oproep ('call') van het CETPartnership 2023.

2 Horizon Europe Partnerships kunnen deze regeling gebruiken om subsidie te geven. Dat zijn:

Heeft u zich succesvol vooraangemeld voor één van deze partnerships? Dan vraagt u nationaal subsidie aan op deze pagina. 

Voorwaarden

Uw HEP-project moet voldoen aan internationale en nationale voorwaarden. Daarnaast zijn er algemene afwijzingscriteria.

Na uw aanvraag

Met de knop 'Direct regelen' onderaan deze pagina, komt u op ons digitale aanvraagportaal. Hier dient u na de goedkeuring van uw subsidie (beschikking) de voortgangsrapportage of een projectwijziging in. Ook vraagt u hier vaststelling van uw subsidie aan. 

Achtergrond

De Horizon Europe Partnerships publiceren ieder jaar een 'call' (oproep). Nederland kan aan verschillende onderwerpen meedoen. En kan daar verschillende subsidieregelingen voor inzetten. De HEP-regeling is één van deze regelingen.   

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?