Open voor aanvragen

E2 Cleantech 1

Laatst gecontroleerd op:
10 februari 2020
Gepubliceerd op:
18 november 2011

Het fonds E2 Cleantech1 investeert risicodragend kapitaal en richt zich met name op bedrijven die actief zijn op het gebied van energiebesparing of schone (decentrale) energie opwekking.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2008 - 2020
  • Investeringsperiode: 2008 - 2014
  • Investeringsbudget: € 8 miljoen
  • EZ-lening: € 4 miljoen

Strategie

E2 Cleantech1 helpt ondernemers met de groei van hun bedrijf op het gebied van strategie, business development, personeelswerving, marketing, organisatieadvies en financiering. Ze stellen ook hun uitgebreide (internationale) netwerk ter beschikking.

Selectiecriteria

Selectiecriteria die gehanteerd worden zijn conform de doelstelling van de Seed Capital-regelingen. Verder zijn de volgende onderwerpen van belang:

  • Jonge (niet ouder dan 5 jaar), schone technologie bedrijven die de potentie hebben om nationale marktleiders te worden en/of internationaal potentieel hebben.
  • Ondernemingen die producten of processen leveren op het gebied van energiebesparing in de gebouwde omgeving en (decentrale) schone energie opwekking.
  • Ondernemingen die een omzet hebben van minimaal € 500.000 over de laatste 12 maanden.
  • Ervaren en getalenteerde ondernemers en managers.

Investeringen per participatie zijn minimaal € 200.000 en maximaal € 1,5 miljoen. We streven er naar om na 4 tot 5 jaar onze participatie te verkopen.

Doelgroep

Jonge technostarters met ambitie die, naast een financiële injectie, baat hebben bij een brede bedrijfsmatige ondersteuning en/of persoonlijke begeleiding door een professioneel team.

Beoogde resultaten

Het fonds verwacht in 6 jaar tijd 10 participaties te realiseren.

Fondsmanagement

Het fondsmanagement wordt gedaan door EWIC. Dit zijn 2 ervaren venture capital experts die al 14 jaar samenwerken en al een groot aantal bedrijven heeft helpen groeien. Ook realiseerden zij meerdere succesvolle exits (enkele tot aan een beursnotering). Naast de fondsmanagers investeren 22 informal investors in het fonds. Er is een Investment Committee - bestaande uit 3 ervaren venture capitalists en/of ondernemers - dat beslist over alle (des-)investeringen.

Contactgegevens

E2 Cleantech1
Pedro de Medinalaan 11
1086 XK Amsterdam
Telefoonnummer: 06 5189 6998
E-mail: info@e2cleantech.com
www.e2cleantech.com

Vragen over Seed Capital?

Neem contact met ons op
Info in English

Bent u tevreden over deze pagina?