Veelgestelde vragen Subsidieregeling Evenementengarantie 2022 (SEG22)
Lees het antwoord op veelgestelde vragen van ondernemers over het aanvraagproces van de Subsidieregeling Evenementengarantie 2022 (SEG22).
Wanneer wij uw aanvraag in behandeling nemen, ontvangt u van ons een beschikkingsbrief. We willen dit binnen 2 weken afhandelen. In de beschikkingsbrief leest u of uw aanvraag is goedgekeurd en of we nog aanvullende gegevens van u nodig hebben.
Vervolgens starten wij direct met de vaststelling. Moet u nog aanvullende gegevens aanleveren? U heeft daarvoor 13 weken de tijd.
- Is alles binnen? Dan keren wij het volledige subsidiebedrag uit.
- Is nog niet alles binnen? Dan keren wij 50% van het subsidiebedrag uit. Pas als alles binnen is, en de aanvraag klopt, keren we de overige 50% uit.
Ja. De Belastingdienst beschouwt de SEG22-subsidie als omzet voor de vennootschapsbelasting (Vpb) en de inkomstenbelasting (IB). Voor de Vpb moet u alleen belasting betalen als u in dat jaar winst heeft gemaakt.
Ja, u komt alleen in aanmerking voor SEG22 als uw evenement zou plaatsvinden tijdens een evenementenverbod dat door de Rijksoverheid is afgekondigd. Als een andere instantie, bijvoorbeeld een gemeente, het evenement heeft verboden, geldt SEG22 niet.
Als u een evenement annuleerde zonder dat er een evenementenverbod is afgekondigd, komt het evenement ook niet in aanmerking voor SEG22-subsidie.
U betaalt alleen het deel terug dat u als lening bij ons afsluit.
SEG22 vergoedt maximaal 90%. Voor de resterende 10% kunt u een lening afsluiten. Alleen deze betaalt u terug. Hiervoor geldt voor de terugbetaling een jaarlijkse rente van 2%. U heeft 5 jaar om dit deel terug te betalen. De betalingstermijn gaat in op de datum dat de subsidie wordt vastgesteld.
Nee, SEG22 geldt alleen tijdens een evenementenverbod dat door de Rijksoverheid is opgelegd. Als u het evenement zelf heeft geannuleerd, buiten het evenementenverbod om, geldt SEG22 niet.
- Ministerie van Economische Zaken en Klimaat