Veelgestelde vragen: grote ondernemingen
Lees het antwoord op veelgestelde vragen van ondernemers over TVL voor grote ondernemingen.
Dit hangt onder andere af van:
- Hoeveel mensen er bij u werken. U telt hier ook de medewerkers van eventuele verbonden- en partnerondernemingen in Nederland en het buitenland bij op. Als het totaal aantal werknemers van de groep meer dan 250 is, bent u een grote onderneming.
- Of de jaaromzet hoger is dan 50 miljoen euro en het jaarlijks balanstotaal hoger is dan 43 miljoen euro. Ook hier moet u de cijfers van eventuele verbonden- en partnerondernemingen meetellen.
Een groep verbonden ondernemingen is een aantal binnenlandse en/of buitenlandse ondernemingen zodanig verbonden dat ze samen een groep of concern vormen. Dat kan op verschillende manieren:
- Een onderneming heeft meer dan 50% van de aandelen in een andere onderneming;
- Een onderneming kan de meerderheid van het bestuur of de raad van commissarissen van een andere onderneming benoemen of ontslaan;
- Een onderneming heeft als enige het recht om te beslissen over een andere onderneming;
- Een onderneming kan op hoofdlijnen instructies opleggen aan een andere onderneming;
- Een franchisenemer staat niet los van de franchisegever;
- Als u onderdeel bent van een moeder-dochter maatschappij (zie Begrippenlijst);
- Als u onderdeel bent van een fiscale eenheid voor de BTW.
Uitgebreide informatie staat op TVL Q1 2021 voor grote ondernemingen
Bij een TVL-subsidie van € 125.000 of meer is extra controle nodig. Met een accountantsproduct bevestigt de accountant of accountants-administratieconsulent onder meer dat de opgegeven omzet van de onderneming klopt en dat de TVL-aanvraag aan de subsidievoorwaarden voldoet.
Hiermee controleren we ook of de gehele onderneming, (inclusief eventuele verbonden ondernemingen binnen hetzelfde concern), niet boven het maximale steunbedrag uitkomt. Accountants en accountants-administratieconsulenten voldoen aan wettelijke eisen om dit werk te mogen doen.
Doet u een aanvraag van € 125.000 of hoger? Dan vragen wij u zowel bij de aanvraag als bij de vaststelling om een accountantsproduct. Dit geldt voor TVL Q1 2021 (alleen de grote ondernemingen) en TVL Q2 2021.
Wij sturen ondernemers een verzoek om aanvullende informatie. Na dit verzoek kan de ondernemer het accountantsproduct bij de aanvraag/ vaststelling uploaden in het online dossier.
Meer informatie staat op de pagina Aanvullende voorwaarden.
U krijgt van ons bericht wanneer u het accountantsproduct kunt indienen om de aanvraag compleet te maken. U heeft hiervoor twee keer twee weken de tijd. Lukt het niet binnen die termijn, dan kunt u dit bij ons aangeven. Wij kunnen de termijn met maximaal twee weken verlengen.
Let op: wij kunnen de aanvraag pas in behandeling nemen op het moment dat de aanvraag compleet is, dus inclusief het accountantsproduct. De behandeltermijn van 8 of 13 weken gaat dan van start. Ook als u het accountantsproduct pas na sluiting van de aanvraagtermijn kunt toevoegen, nemen wij uw aanvraag in behandeling.
Nee. Uw bedrijf moet een fysieke vestiging in Nederland hebben. Dit vestigingsadres is geregistreerd in het Handelsregister van KVK.
Neem dan contact met ons op.