Faciliteit Duurzaam Ondernemen en Voedselzekerheid (FDOV) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Faciliteit Duurzaam Ondernemen en Voedselzekerheid (FDOV)

Gesloten
01-03-2021

FDOV is een programma voor publiek-private partnerschappen en ondersteunt voedselzekerheid en ontwikkeling van het bedrijfsleven in ontwikkelingslanden. FDOV-projecten dragen op langere termijn bij aan regionaal beschikbare voedzame en betaalbare voeding. Het totale programmabudget is €103 miljoen. U vindt op deze pagina inspiratie voor mogelijke projecten op het gebied van voedselzekerheid.

Deze regeling is gesloten. U kunt geen aanvraag meer indienen.

Duurzame ontwikkeling

FDOV draagt bij aan het behalen van de volgende duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) in ontwikkelingslanden:

  • SDG 2 (einde aan honger);
  • SDG 8 (fatsoenlijke banen en economische groei);
  • SDG 17 (partnerschappen voor de doelen).

Om de doelen te bereiken is samenwerking nodig. Daarom werkt FDOV met publiek-private partnerschappen (PPP's) tussen overheid, bedrijfsleven, ngo's en/of kennisinstellingen.

FDOV in de praktijk

Wilt u inspiratie opdoen voor projecten die zorgen voor voedselzekerheid in ontwikkelingslanden? Bekijk dan de volgende video’s, of het overzicht van de  projecten.

FDOV voert 40 projecten uit in 20 landen en 9 sectoren: 

Onze adviseurs denken met u mee

Heeft u een innovatief idee voor een voedselzekerheid-project? Onze adviseurs adviseren u graag over mogelijkheden via andere programma’s. Stuur een e-mail met uw ideeën naar onze adviseurs.

Na uw aanvraag

Elk jaar moet de organisatie die een FDOV-project leidt, verslag aan ons uitbrengen over de voortgang. Lees meer hierover op de Engelstalige pagina Project management FDOV.

Uw voortgangs- of eindrapportage maken

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de FDOV op de Engelstalige pagina Sustainable Entrepreneurship and Food Security.

Publiek-private partnerschappen kunnen zich ook inzetten voor voedselzekerheid via het programma SDGP: Sustainable Development Goals Partnership Facility.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.