Gesloten voor aanvragen

Faciliteit Duurzaam Ondernemen en Voedselzekerheid (FDOV)

Laatst gecontroleerd op:
2 september 2021
Gepubliceerd op:
17 april 2012

FDOV is een programma voor publiek-private partnerschappen en ondersteunt voedselzekerheid en ontwikkeling van het bedrijfsleven in ontwikkelingslanden. FDOV-projecten dragen op langere termijn bij aan regionaal beschikbare voedzame en betaalbare voeding. Het totale programmabudget is €103 miljoen. U vindt op deze pagina inspiratie voor mogelijke projecten op het gebied van voedselzekerheid.

Deze regeling is gesloten. U kunt geen aanvraag meer indienen.

Duurzame ontwikkeling

FDOV draagt bij aan het behalen van de volgende duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) in ontwikkelingslanden:

  • SDG 2 (einde aan honger);
  • SDG 8 (fatsoenlijke banen en economische groei);
  • SDG 17 (partnerschappen voor de doelen).

Om de doelen te bereiken is samenwerking nodig. Daarom werkt FDOV met publiek-private partnerschappen (PPP's) tussen overheid, bedrijfsleven, ngo's en/of kennisinstellingen.

FDOV in de praktijk

Wilt u inspiratie opdoen voor projecten die zorgen voor voedselzekerheid in ontwikkelingslanden? Bekijk dan de volgende video's, of het overzicht van de  projecten.

FDOV voert 40 projecten uit in 20 landen en 9 sectoren:

Onze adviseurs denken met u mee

Heeft u een innovatief idee voor een voedselzekerheid-project? Onze adviseurs adviseren u graag over mogelijkheden via andere programma’s. Stuur een e-mail met uw ideeën naar onze adviseurs.

Na uw aanvraag

Elk jaar moet de organisatie die een FDOV-project leidt, verslag aan ons uitbrengen over de voortgang. Lees meer hierover op de Engelstalige pagina Project management FDOV.

Meer weten?

Publiek-private partnerschappen kunnen zich ook inzetten voor voedselzekerheid via het programma SDGP: Sustainable Development Goals Partnership Facility.

Heeft u vragen over FDOV?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?