EHA-praktijkverhalen

Gepubliceerd op:
13 februari 2021
Laatst gecontroleerd op:
31 augustus 2023

Het Expertteam Huisvesting Aandachtsgroepen (EHA) helpt gemeenten, regio's, provincies, corporaties en zorgaanbieders bij het vertalen van de woon- en bouwopgave voor (langer) zelfstandig wonen naar uitvoering.

Dat kan hulp zijn bij de analyse van data, het opstellen van een visie, beleid en strategie, de concrete uitwerking hiervan in een aanpak en bij de opstart van of een knelpunt in de uitvoering van een project. En het EHA kan processen begeleiden waarbij verschillende afdelingen en organisaties, met hun eigen achtergrond, visie, ambitie en belang, aan een gezamenlijk doel werken.

Het EHA komt voort uit het Ondersteuningsteam Wonen en Zorg (OWZ) dat zich richtte op het goed zelfstandig thuis kunnen wonen van ouderen en het Expertteam Weer Thuis (EWT) voor de huisvestingsopgave van kwetsbare mensen die zelfstandig kunnen gaan wonen. Het EHA helpt bij de woonopgave van alle aandachtsgroepen en ouderen zoals weergegeven in de programma's Een thuis voor iedereen en Wonen en Zorg voor Ouderen uit 2022.

Om een indruk te krijgen van recent afgeronde ondersteuningstrajecten kunt u de praktijkverhalen lezen van:

Bent u tevreden over deze pagina?