EZK Energie Award en € 15.000 voor bedrijven die vooroplopen in energiebesparing

Gepubliceerd op:
1 maart 2024

Bedrijven die hun energiehuishouding in 2022 of 2023 flink hebben verduurzaamd, of hiermee bezig zijn, maken kans op de EZK Energie Award en € 15.000. Er is dit jaar een prijs voor grote bedrijven en een voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Ondernemers kunnen zich tot en met donderdag 11 april 17:00 uur inschrijven bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

Energie besparen

Een 4-koppige jury beoordeelt de aanmeldingen en nomineert 3 bedrijven waarvan één de award wint. Het gaat dan om bedrijven die hun energiehuishouding in 2022 of 2023 flink hebben verduurzaamd, of hiermee bezig zijn. Dit betekent dat zij door energiebesparing aantoonbaar minder fossiele brandstoffen gebruiken. En/of door extra duurzame energie op te wekken; niet zozeer vanuit commercieel oogpunt, maar vanuit het streven om duurzamer te worden. 

De jury geeft extra punten voor ondernemend en creatief gebruik van bestaande technieken om dit te bereiken. En of het andere bedrijven kan inspireren om iets vergelijkbaars te doen.

Award en € 15.000 belastingvrij

Dit jaar reikt de jury de prijs uit in 2 categorieën bedrijven. Eén in de categorie grote bedrijven (vanaf 50 fte) en één in de categorie mkb (tot 50 fte). De winnaars ontvangen de award en het geldbedrag van € 15.000 belastingvrij.

Elke ondernemer, klein of groot

“Als jury kijken we naar vooruitstrevende bedrijven en ondernemers die aan de slag zijn gegaan met energie besparen”, vertelt juryvoorzitter Caroline Kollau (directeur Energiemarkt, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat). “Ondernemers die als voorbeeld kunnen dienen voor andere ondernemers zetten we graag in de schijnwerpers. We nodigen elke ondernemer – klein of groot – uit zich in te schrijven.”

EZK Energie Award

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt de prijs beschikbaar. Het uitreiken van de award maakt zichtbaar wat er allemaal mogelijk is aan technieken en innovaties waarmee bedrijven energie kunnen besparen. 

Het bekendmaken van de winnaar én de feestelijke uitreiking vinden plaats op 27 juni 2024 tijdens het EZK Energie Event.

Uw bedrijf aanmelden?

Wilt u meer informatie of uw bedrijf aanmelden? Kijk op onze pagina EZK Energie Award.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?