CO₂-regeling voor de glastuinbouw
Bent u glastuinder in Nederland? Dan moet u uw CO₂-emissie aan ons doorgeven. De CO2-regeling is een tegenprestatie voor de verlaagde energiebelasting voor de glastuinbouw.
De CO2-regeling is ook wel bekend als het CO2-sectorsysteem.
Voor wie?
U geeft ieder jaar uw CO2-emissie aan ons door als u:
- het grootste deel van uw glastuinbouwbedrijf gebruikt voor landbouw. Hierbij maakt het niet uit wat de glasoppervlakte van uw bedrijf is. Is landbouw voor u een neventak? Dan geeft u de CO2-emissie ieder jaar aan ons door bij een glasoppervlakte van minimaal 2.500 m2;
- niet meedoet aan het EU-emissie handelssysteem (EU-ETS).
CO₂-emissie doorgeven
De CO2-emissie geeft u door in uw Gecombineerde opgave. Dit kan elk jaar van 1 maart tot en met 30 juni. Hiervoor gebruikt u de gegevens uit uw gasrekeningen per bedrijfslocatie. Geeft u de gegevens niet aan ons door? Dan stellen wij de emissie voor u vast.
Na het doorgeven
Is de periode voor het invullen van uw Gecombineerde opgave voorbij? Dan krijgt u van ons een Emissieverslag. Wij vragen of u de gegevens in dit verslag wilt controleren. Met deze gegevens bepalen wij namelijk de totale emissie van de glastuinbouwsector.
Achtergrond
Op onze pagina Achtergrond CO2-regeling voor de glastuinbouw leest u meer over deze regeling. Hier leggen we bijvoorbeeld uit waar de CO2-regeling voor is. En wat er gebeurt als u als glastuinbouwsector meer CO2 uitstoot dan afgesproken.
Veelgestelde vragen
Heeft u vragen over de CO₂-regeling voor de glastuinbouw? Kijk dan op de pagina's Veelgestelde vragen met antwoorden of uw vraag erbij zit:
Meer weten?
De afspraken binnen de CO2-regeling voor de glastuinbouw leest u in de documenten onder deze paragraaf.
Vragen over de CO₂-regeling?
Neem contact op met
Glastuinbouw Nederland
Vragen over uw verrekening 2017?
Neem contact met ons op
- Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit