CO₂-regeling voor de glastuinbouw

Gepubliceerd op:
26 mei 2015
Laatst gecontroleerd op:
22 juni 2021

Bent u glastuinder in Nederland? Dan moet u uw CO₂-emissie aan ons doorgeven. De CO2-regeling is een tegenprestatie voor de verlaagde energiebelasting voor de glastuinbouw.

De CO2-regeling is ook wel bekend als het CO2-sectorsysteem.

Voor wie?

U geeft ieder jaar uw CO2-emissie aan ons door als u:

  • het grootste deel van uw glastuinbouwbedrijf gebruikt voor landbouw. Hierbij maakt het niet uit wat de glasoppervlakte van uw bedrijf is. Is landbouw voor u een neventak? Dan geeft u de CO2-emissie ieder jaar aan ons door bij een glasoppervlakte van minimaal 2.500 m2;
  • niet meedoet aan het EU-emissie handelssysteem (EU-ETS).

CO₂-emissie doorgeven

De CO2-emissie geeft u door in uw Gecombineerde opgave. Dit kan elk jaar van 1 maart tot en met 30 juni. Hiervoor gebruikt u de gegevens uit uw gasrekeningen per bedrijfslocatie. Geeft u de gegevens niet aan ons door? Dan stellen wij de emissie voor u vast.

Na het doorgeven

Is de periode voor het invullen van uw Gecombineerde opgave voorbij? Dan krijgt u van ons een Emissieverslag. Wij vragen of u de gegevens in dit verslag wilt controleren. Met deze gegevens bepalen wij namelijk de totale emissie van de glastuinbouwsector.

Achtergrond

Op onze pagina Achtergrond CO2-regeling voor de glastuinbouw leest u meer over deze regeling. Hier leggen we bijvoorbeeld uit waar de CO2-regeling voor is. En wat er gebeurt als u als glastuinbouwsector meer CO2 uitstoot dan afgesproken.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over de CO₂-regeling voor de glastuinbouw? Kijk dan op de pagina's Veelgestelde vragen met antwoorden of uw vraag erbij zit:

Meer weten?

De afspraken binnen de CO2-regeling voor de glastuinbouw leest u in de documenten onder deze paragraaf.

Vragen over de CO₂-regeling?

Neem contact op met
Glastuinbouw Nederland

Vragen over uw verrekening 2017?
Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?