Invoercertificaat overig pluimveevlees aanvragen

Gepubliceerd op:
29 april 2021

Wilt u gebruikmaken van de Regeling overig pluimveevlees? Dan heeft u een invoercertificaat nodig. Dit kunt u bij ons aanvragen.

Kijk eerst of u aan de voorwaarden voldoet op de pagina Regelingen overig pluimveevlees.

Wanneer aanvragen?

Wij kondigen de exacte aanvraagperiode aan met nieuwsberichten. U kunt zich hierop gratis abonneren via onze RSS-feed.

Hoeveel aanvragen?

Ieder kwartaal is 25% van de jaarhoeveelheid beschikbaar.

Is de hoeveelheid voor een deelperiode niet volledig toegewezen? Dan wordt het overgebleven deel toegevoegd aan de hoeveelheid van het volgende kwartaal. Overgebleven hoeveelheden van het laatste kwartaal mag u niet overhevelen naar een nieuw contingentjaar.

Hoe aanvragen

U vraagt het invoercertificaat overig pluimveevlees digitaal aan via de knop hieronder. Houd daarbij rekening met het volgende:

 • Om in te loggen op mijn.rvo.nl heeft u eHerkenning niveau 2+ of hoger nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan eHerkenning aan. Houd rekening met minimaal 3 werkdagen verwerkingstijd.
 • Voor het ondertekenen van uw aanvraag heeft u een TAN-code nodig. Zorg dat u alvast een aantal codes op voorraad heeft. Deze vraagt u aan op mijn.rvo.nl. Ga daarvoor naar de pagina Machtigingen en TAN-codes en kijk onder het kopje mijn.rvo.nl.
 • U kunt ook iemand anders machtigen om de aanvraag voor u te doen. Vraag daarvoor een machtigingsformulier bij ons aan en stuur dat ondertekend retour. Wilt u namens meerdere bedrijven in één keer alle machtigingen regelen? Neem ook dan contact met ons op via teaminenuitvoer@rvo.nl.
 • U kunt voor uw aanvraag het beste de webbrowser Mozilla Firefox, versie 52.6.0 of hoger gebruiken.
 • Heeft u een pop-upblokkering aanstaan? Schakel deze dan uit, want het formulier opent in een pop-upvenster. Bekijk de instructievideo om te zien hoe u de pop-upblokkering uitschakelt.
 • Bent u eenmaal ingelogd met eHerkenning? Houd er dan rekening mee dat u automatisch wordt uitgelogd als u de site 15 minuten niet heeft gebruikt.
 • Gebruik bij het invullen van de aanvraag de quick reference guides op mijn.rvo.nl.

Bijlagen bij uw aanvraag

Voorafgaand aan uw 1e aanvraag voor een contingentjaar, stuurt u de volgende bijlagen mee:

 • uitreksel Kamer van Koophandel;
 • recente BTW-opgave;
 • EORI-nummer;
 • indien voorgeschreven, bewijs van handel of referentie.

Zekerheid stellen

Tijdens de aanvraagperiode voor een invoercertificaat, stelt u ook een zekerheid. Dit doet u met een contante storting of een bankgarantie.

De hoogte van de zekerheid verschilt per contingent. In het 'Overzicht pluimveecontingenten vanaf 2021' hieronder leest u wat voor u geldt.

Stelt u de zekerheid door een bankgarantie? Dan kunt u het onderstaande 'Model Bankgarantie Nederlands' gebruiken. Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de pagina Zekerheid.

Na uw aanvraag

Wat er na uw aanvraag gebeurt, leest u op de pagina Regelingen overig pluimveevlees.

Vragen over overig pluimveevlees invoeren?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?