Handel Nederland - Argentinië

Laatst gecontroleerd op:
27 juni 2023
Gepubliceerd op:
8 april 2013

Net als in veel andere landen heeft de economie van Argentinië een zwaar 2020 achter de rug. Maar in 2021 krabbelde de economie weer op: de export van Nederland naar Argentinië groeide naar € 994 miljoen (2020: € 565 miljoen). De import steeg in 2021 naar € 2,2 miljard (2020: € 1,4 miljard). Meer weten? Hieronder vindt u de actuele cijfers over de handel tussen Nederland en Argentinië.

Wilt u meer weten over Argentinië, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of de demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Argentinië.

Wilt u liever een grafisch overzicht van de handel met Argentinië? Bekijk dan de grafiek op de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Handelscijfers Nederland - Argentinië

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Argentinië

Soort informatie Bedrag Jaartal
Totale uitvoer € 1,4 miljard 2022
Totale invoer € 2 miljard 2022

Kijk voor de nieuwste cijfers over de handel tussen Nederland en Argentinië in de databank Statline van het CBS. Stel de perioden, productgroep (SITC) en het onderwerp in, om de informatie te vinden die u wilt. Wilt u de laatste 5 jaar overzichtelijk op een rij? Bekijk dan deze link in de databank Statline.

Belangrijkste uitvoerproducten naar Argentinië

Uitvoer vanuit Nederland naar Argentinië

Productgroep Bedrag Jaartal
Ruwe aardolie en aardolieproducten € 639 miljoen 2022
Medicinale en farmaceutische producten € 154 miljoen 2022
Kunstmatige meststoffen € 53 miljoen 2022

De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van uitvoerproducten? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Argentinië.

Voorlopige exportcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Belangrijkste invoerproducten uit Argentinië

Invoer vanuit Argentinië naar Nederland

Productgroep Bedrag Jaartal
Veevoeder € 403 miljoen 2022
Andere chemische producten € 395 miljoen 2022
Oliehoudende zaden en vruchten € 340 miljoen 2022

De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van invoerproducten? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Argentinië naar Nederland.

Voorlopige importcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige importcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Handelsinformatie via TradeMap

In TradeMap van het International Trade Centre (ITC) kunt u ook de handelsstromen naar en uit Argentinië bekijken. Het voordeel is dat u hier ook niet-Nederlandse handelsstromen ziet. Selecteer bovenaan bij 'partner' een ander land dan Nederland. Zo vergelijkt u de Nederlandse cijfers met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS, gebruikt Trademap HS-codes om goederen in te delen in categorieën. Dit is een systeem dat bedrijven en douanes wereldwijd gebruiken. Houd hier bij uw zoekopdracht rekening mee.

Overzicht handelscijfers

Wilt u liever alles in één overzicht? Het rapport hieronder biedt cijfers over de directe buitenlandse investeringen en een overzicht van de import en export.

Meer weten?

Ontdek uw kansen

Loopt u rond met exportplannen voor Argentinië? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij denken graag met u mee.

 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?