Handel Nederland - Argentinië

Gepubliceerd op:
8 april 2013
Laatst gecontroleerd op:
28 december 2021

Net als in veel andere landen heeft de economie van Argentinië een zwaar 2020 achter de rug. De handelscijfers tussen Nederland en Argentinië zijn desondanks vergelijkbaar met die van 2019. De invoer neemt in 2020 voor het vierde jaar op rij toe (+6,5%). De export zet de dalende trend (-24%) van vorig jaar voort. Meer weten? Hieronder vindt u de actuele cijfers over de handel tussen Nederland en Argentinië.

Wilt u meer weten over het land Argentinië, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Argentinië.

Handelscijfers Nederland - Argentinië

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Argentinië

Soort informatie Bedrag Jaartal
Totale uitvoer € 565 miljoen 2020
Totale invoer € 1,4 miljard 2020
Handelsbalans (positief/negatief) € 786 miljoen (-) 2020

Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Argentinië in de databank Statline van het CBS. Stel de perioden, productgroep (SITC) en het onderwerp in, om de informatie te vinden die u wilt.

Belangrijkste uitvoerproducten naar Argentinië

Uitvoer vanuit Nederland naar Argentinië

Productgroep Bedrag Jaartal
Ruwe aardolie en aardolieproducten € 151 miljoen 2020
Medicinale en farmaceutische producten € 100 miljoen 2020
Gespecialiseerde machines € 27 miljoen 2020

De gegevens hierboven komen van het CBS. Wilt u de hele lijst van uitvoerproducten naar Argentinië bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van uitvoer van Nederland naar Argentinië.

Voorlopige exportcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: deze gegevens kunnen later worden aangepast.

Belangrijkste invoerproducten uit Argentinië

Invoer vanuit Argentinië naar Nederland

Productgroep Bedrag Jaartal
Oliehoudende zaden en vruchten € 338 miljoen 2020
Andere chemische producten € 270 miljoen 2020
Veevoer € 190 miljoen 2020

De gegevens hierboven komen van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Argentinië bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Argentinië naar Nederland.

Voorlopige importcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige importcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: deze gegevens kunnen later worden aangepast.

Handelsinformatie via TradeMap

Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

LET OP: anders dan het CBS maakt TradeMap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit Argentinië. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

Meer weten?

Ontdek uw kansen

Wilt u weten of de Argentijnse markt ook voor u interessant kan zijn? Of loopt u rond met exportplannen voor Argentinië? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij kunnen u helpen bij het vinden van kansen, zakenpartners of u adviseren over andere exportzaken.

 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?