Octrooigilde

Gepubliceerd op:
31 maart 2011
Laatst gecontroleerd op:
13 juni 2023

Het Octrooigilde is een platform voor docenten, opleidingsmanagers en andere medewerkers binnen het (hoger) onderwijs, die meer willen doen met octrooien binnen hun opleiding.

Binnen onderwijsinstellingen groeit de belangstelling voor intellectuele eigendoms- of IE-rechten zoals octrooi-, merken- en auteursrechten. Iedereen die innoveert of die nieuwe producten op de markt wil brengen, moet weten hoe deze rechten in elkaar steken. Kennis van IE-rechten is onmisbaar en bespaart studenten, docenten en bestuurders tijd en geld. Het Octrooigilde is een initiatief van onze organisatie.

Voor wie is het Octrooigilde?

Het Octrooigilde richt zich met name op docenten en opleidingsmanagers in het hoger beroepsonderwijs en op universiteiten. Maar iedereen in het onderwijs die meer wil weten over het nut van octrooien of die octrooien in het onderwijsprogramma wil integreren, is welkom als lid bij het Octrooigilde.

Wat doet het Octrooigilde?

Het Octrooigilde biedt zijn leden een platform om ervaringen op IE-gebied uit te wisselen. Opleidingsinstituten kunnen op deze manier van elkaars kennis profiteren. Word lid van onze LinkedIn groep.

In onze agenda vindt u een overzicht van alle workshops en masterclasses van Octrooicentrum Nederland.

Het Octrooigilde verzorgt ook regelmatig studiedagen voor leden. Onze organisatie stelt lesmateriaal beschikbaar en verzorgt opleidingen voor leden.

Contactpersoon voor Octrooigilde

Wilt u meer informatie over het Octrooigilde? Neem dan contact op met onze accountmanager Hogescholen via de afdeling publieksvoorlichting: Bel 088 042 40 02.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?