Financiën en Control bij RVO

Laatst gecontroleerd op:
17 januari 2024
Gepubliceerd op:
23 maart 2021

Afdeling Financiën en Control (F&C) zorgt ervoor dat de afhandeling van betalingen van en voor ondernemend Nederland soepel verlopen. Maar het werk van de afdeling F&C gaat over meer dan cijfers en geld alleen. Het gaat over mensen zoals jij en ik met verwachtingen, zorgen, vragen, dromen en plannen.

Opdrachtgevers, klanten en medewerkers rekenen allemaal op helderheid en duidelijkheid over de financiën. Niet alleen voor een terugblik en verantwoording, maar ook voor onszelf om precies te weten welke financiële ruimte er is voor de toekomst. We staan voor samen werken aan een financieel gezonde organisatie.

"Je weet dat de cijfers die jij berekent de bedrijfsvoering van de organisatie beïnvloeden. En dat ze voorspelbaar maken welke acties de organisatie moet nemen en wanneer."

Taner Ilik
Adviseur financiën & control, RVO

Control, administratie en advies

De afdeling F&C ondersteunt (het management van) de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). We leveren informatie op maat voor de in- en externe sturing van RVO. Niet alleen om de cijfers kloppend te maken, maar ook om met onze financieel-economische expertise het hoger management te adviseren over belangrijke beslissingen in de bedrijfsvoering.

"Eigenlijk maken wij het voor managers, financieel medewerkers en inkopers makkelijk om te zien hoe het er financieel voor staat. We helpen ze bij het behalen van hun plannen en resultaten."

Jielis Ende
Financieel specialist en coördinator, RVO

F&C bestaat uit 3 domeinen:

  • Control
  • Beleidsadministratie
  • Financieel Dienstencentrum

Control is verantwoordelijk voor de bedrijfscontrole en de concernproducten van F&C.
De Beleidsadministratie is verantwoordelijk voor de administratie, betaling en ontvangst van het geld. Ook is het verantwoordelijk voor alle betalingen, heffingen en vorderingen van de opdrachtgevers.
Het Financieel Dienstencentrum (FDC) zorgt via de Business Intelligence-module van het eBS-systeem voor dashboards. Managers gebruiken deze module voor rapportages en inzage in bijvoorbeeld tijdschrijven, salaris- en opleidingskosten en projectrealisatie. Ook financiële analyses behoren tot de expertise van het FDC.

We werken aan het zo goed mogelijk samenbrengen van de werkzaamheden tussen deze domeinen. Zo maken we de inrichting van de processen en dienstverlening zo effectief en efficiënt mogelijk.

"De afdeling bestaat uit ongeveer 150 collega's. Met ongeveer 80 collega's heb ik regelmatig contact. Hierdoor werk ik met een diversiteit aan mensen en disciplines. Dat is enorm leuk!"

José Koenen
Registeraccountant, RVO

Wat past bij jou?

Werk je graag in een omgeving midden in de politieke en bestuurlijke belangstelling? Vind je het fijn ondernemers te helpen en Nederland economisch op de kaart te zetten? Wil je de mogelijkheden krijgen om je te ontwikkelen en door te groeien? Dan pas je uitstekend bij de afdeling F&C!

Investeren in onze medewerkers vinden wij vanzelfsprekend. We willen dat iedereen zich thuis voelt bij F&C. Dat iedereen zichzelf volledig kan ontwikkelen, ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen en gender. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften van onze opdrachtgevers en klanten.

Wie zoeken we voor onze afdeling Financiën en Control?

Heb je ervaring met financiële zaken? En ben je initiatiefrijk, communicatief en zelfstandig? Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou! Ben je daarnaast integer en voel je je thuis in een brede maatschappelijke en economische omgeving? Dan nodigen we je graag uit om te reageren op één van onze vacatures binnen F&C op WerkenvoorNederland.nl.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?