Energiecijfers gebouwen

Gepubliceerd op:
2 juni 2017
Laatst gecontroleerd op:
8 augustus 2022

Hoeveel woningen hebben we in Nederland verduurzaamd? Hoe ontwikkelen de energieprijzen zich? En hoeveel kantoren hebben een energielabel A? Deze en andere energiecijfers vindt u in onze monitor en ons dashboard.

Monitor energiebesparing gebouwde omgeving

De monitor geeft u een overzicht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie binnen de gebouwde omgeving.  Energietransitie betekent dat oude fossiele brandstoffen zoals gas en olie, worden vervangen voor duurzame energie zoals wind- en zonne-energie. 

U vindt in de monitor informatie over energiegebruik, -besparing, -prijzen en -labels. Maar ook over andere onderwerpen zoals circulariteit (kringloop van grondstoffen) en broeikasgasemissies (uitstoot van bijvoorbeeld CO2). Deze monitor werken wij ieder jaar bij.

Dashboard energiecijfers

In het dashboard ziet u de inzichten uit de monitor, gepresenteerd in grafieken. U kunt ook zelf selecties maken voor de informatie die u nodig heeft.

Meer weten?

Bekijk onderstaande rapporten. Zie ook welke andere databronnen wij adviseren op de pagina  Dataportaal energietransitie.

Vragen over de monitor of het dashboard?

Neem contact met ons op

 

In opdracht van:
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Bent u tevreden over deze pagina?