Tips van ‘Zakenvrouw van het Jaar 2022’ Kristel Groenenboom

Gepubliceerd op:
3 maart 2023

Kristel Groenenboom is alweer 14 jaar CEO van het internationale bedrijf Container Service C. Groenenboom. Ze was net afgestudeerd toen ze het bedrijf van haar vader overnam. Als geen ander kent ze de vooroordelen van het vrouwelijk ondernemerschap. Daarom zet ze zich graag in voor vrouwen in de techniek. In 2022 ontving ze de prijs voor 'Zakenvrouw van het Jaar'! Welke tips heeft zij voor vrouwelijke ondernemers?

kristel groenenboom

Winnares Zakenvrouw van het Jaar 2022

Kristel Groenenboom won de Veuve Clicquot Bold Woman Award 2022, ofwel de titel Zakenvrouw van het Jaar 2022. Kristel: "Ik zag het niet aankomen, maar voel me vereerd!". Ze zet zich op verschillende manieren graag in voor, met name, vrouwen in de techniek.

Kristel: "Ik heb diverse dingen gedaan om vrouwen in de techniek te promoten. Ik heb een boek 'Mag ik meneer Kristel even spreken?' geschreven, dat gaat over de vooroordelen waar vrouwelijke ondernemers mee te maken hebben. Verder geef ik lezingen op de TU Delft en doe ik altijd mee met de Girls Day, een dag om jonge meiden te enthousiasmeren voor IT en techniek."

Tips voor internationaal ondernemende vrouwen

Met haar bedrijf Container Service C. Groenenboom is Kristel actief in verschillende landen. Welke tips heeft zij voor andere vrouwelijke ondernemers die de stap naar het buitenland willen wagen?

  1. Wees goed voorbereid op het gebied van wetskennis. Kristel: "Als wij zaken doen met bijvoorbeeld Engelse bedrijven, dan houden we altijd onze algemene voorwaarden aan."
  2. "Zorg dat je goed verzekerd bent. Zakendoen met landen als Amerika valt vaak buiten de reguliere verzekering."
  3. Maak het niet onnodig moeilijk. Kristel: "Wij hanteren één taal voor buitenlandse klanten: Engels. Dus tegen een Duitse klant spreken we ook Engels."
  4. Ga mee op handelsmissie. Kristel: "Ik ben meegegaan op handelsmissie naar India. Dat was echt wel de moeite waard. Bovendien zijn de andere deelnemers uit de missiegroep vaak ook al erg interessant voor je netwerk."

Meer weten?

Bent u ook een vrouwelijke ondernemer en bent u op zoek naar informatie, inspiratie, netwerken of interessante handelsmissies? Bekijk onze pagina voor Ondernemende Vrouwen!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?