Open voor aanvragen

Landen DHI-regeling

Gepubliceerd op:
4 december 2015
Laatst gecontroleerd op:
30 april 2024

DHI staat open voor alle landen, behalve voor het Europese deel van het Koninkrijk Nederland en mogelijk landen waarvoor internationale sancties gelden. Voor projecten in landen waarmee Nederland een brede ontwikkelingsrelatie heeft en in fragiele staten kunt u een hoger subsidiepercentage krijgen. U vindt de landenlijst op deze pagina. 

Hoger subsidiepercentage voor fragiele staten en brede ontwikkelingsrelatielanden

Voor aanvragen op fragiele staten is het subsidiepercentage maximaal 60%. Ook bij 12 landen waar Nederland een brede ontwikkelingsrelatie mee heeft, geldt een subsidiepercentage van maximaal 60%. Projecten in de volgende landen komen in aanmerking: 

Land Fragiele staat Brede ontwikkelingsrelatie
Afghanistan

X

 

Benin

 

X

Burkina Faso

X

X

Burundi

X

X

Centraal-Afrikaanse Republiek

X

 

Democratische Republiek Congo

X

 

Eritrea

X

 

Ethiopië

X

X

Haïti

X

 

Irak

X

 

Jemen

X

X

Kosovo

X

 

Libanon

X

 

Libië

X

 

Mali

X

X

Mozambique

X

X

Myanmar

X

 

Niger

X

X

Nigeria

X

 

Oeganda

 

X

Oekraïne

X

 

Palestijnse gebieden

X

X

Republiek Congo

X

 

Sao Tomé en Principe

X

 

Soedan

X

X

Somalië

X

 

Tsjaad

X

 

Zimbabwe

X

 

Zuid-Soedan

X

X

Internationale sancties

Voor sommige landen gelden internationale sancties. Aanvragen voor deze landen beoordelen wij met extra zorg. Het is dan mogelijk dat we geen ondersteuning via DHI geven. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met ons. Meer informatie over internationale sancties vindt u op Rijksoverheid.nl.

Aanvragen Caribisch Nederland

Er gelden specifieke regels voor aanvragers vanuit de verschillende delen van het Nederlands Koninkrijk:

  • Bedrijven die gevestigd zijn op Bonaire, Sint Eustatius en Saba kunnen een aanvraag indienen voor DHI-projecten op Aruba, Curaçao en Sint Maarten, en in landen buiten het Koninkrijk. Ze kunnen geen aanvraag indienen voor Europees Nederland, Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
  • Bedrijven die gevestigd zijn op Aruba, Curaçao en Sint Maarten kunnen een aanvraag indienen voor DHI-projecten in landen buiten het Koninkrijk. Ze kunnen geen aanvraag indienen voor Europees Nederland, Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao en Sint Maarten.
  • Bedrijven die gevestigd zijn in Europees Nederland kunnen een aanvraag indienen voor DHI-projecten op Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao, Sint Maarten en in landen buiten het Koninkrijk. Ze kunnen geen aanvraag indienen voor Europees Nederland.

Heeft u vragen? 

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder. 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?