Open voor aanvragen

Landen DHI-regeling

Gepubliceerd op:
4 december 2015
Laatst gecontroleerd op:
26 januari 2022

DHI staat open voor alle landen, behalve voor het Europese deel van het Koninkrijk Nederland en mogelijk landen waarvoor internationale sancties gelden.

Er gelden specifieke regels voor aanvragers vanuit de verschillende delen van het Nederlands Koninkrijk:

  • Bedrijven die gevestigd zijn op Bonaire, Sint Eustatius en Saba kunnen een aanvraag indienen voor DHI-projecten op Aruba, Curaçao en Sint Maarten, en in landen buiten het Koninkrijk. Ze kunnen geen aanvraag indienen voor Europees Nederland, Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
  • Bedrijven die gevestigd zijn op Aruba, Curaçao en Sint Maarten kunnen een aanvraag indienen voor DHI-projecten in landen buiten het Koninkrijk. Ze kunnen geen aanvraag indienen voor Europees Nederland, Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao en Sint Maarten.
  • Bedrijven die gevestigd zijn in Europees Nederland kunnen een aanvraag indienen voor DHI-projecten op Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao, Sint Maarten en in landen buiten het Koninkrijk. Ze kunnen geen aanvraag indienen voor Europees Nederland.

Internationale sancties

Voor sommige landen gelden internationale sancties. Aanvragen voor deze landen beoordelen wij met extra zorg. Het is dan mogelijk dat we geen ondersteuning via DHI geven. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met ons. Meer informatie over internationale sancties vindt u op Rijksoverheid.nl.

Landenindeling

DHI maakt gebruik van de volgende landenindelingen:

DGGF-landen

Voor DGGF-landen is het onderdeel ontwikkelingsrelevantie van belang bij de aanvraag.

DTIF-landen

Dit zijn alle landen, behalve landen die het DGGF bedient.

Fragiele staten

Deze landen worden aangeduid met een letter F in de lijst van DGGF-landen. Voor aanvragen op fragiele staten is het subsidiepercentage maximaal 60%.

Focuslanden

Algerije, Burkina Faso, Egypte, Ethiopië, Irak, Jemen, Jordanië, Kenia, Libanon, Libië, Mali, Marokko, Niger, Nigeria, Oeganda, Palestijnse Gebieden, Senegal, Soedan, Somalië, Tsjaad, Tunesië, Zuid-Soedan.

Ook bij de focuslanden geldt een subsidiepercentage van maximaal 60%. Deze focuslanden zijn ook DGGF-landen. Hierbij is het onderdeel ontwikkelingsrelevantie van belang bij de aanvraag.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?