Gesloten voor aanvragen

FVO samenwerkingsverbanden (Pijler 1)

Laatst gecontroleerd op:
3 april 2024
Gepubliceerd op:
25 februari 2019

FVO samenwerkingsverbanden (Pijler 1) regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen.
Op deze pagina vindt u informatie over projectadministratie, andere passende subsidies en geleerde lessen.

Onze adviseurs denken met u mee

Heeft u een innovatief idee voor een project om uw waardeketen te verduurzamen? Onze adviseurs denken graag met u mee. FVO is gesloten. Kijk bij de regeling Sectorale samenwerking IMVO. Of stuur een e-mail met uw ideeën naar onze adviseurs. 

Na uw aanvraag

Voor de projectadministratie bij lopende projecten gaat u naar de Engelstalige pagina Project Administration for Fund for Responsible Business. U vindt hier informatie over het indienen van een voortgangsrapportage, projectwijziging of eindrapportage. Hier vindt u ook het in te vullen progress report en het final report voor project A en B.

Veelgestelde vragen FVO Pijler 1

Fonds Verantwoord Ondernemen (FVO) Pijler 1 helpt samenwerkingsverbanden van (Nederlandse) ondernemingen en maatschappelijke organisaties, met het opzetten van multistakeholder-projecten om IMVO-risico’s of -misstanden in internationale waardeketen(s) aan te pakken.

Bekijk de veelgestelde vragen.

Nederlandse samenwerkingsverbanden

FVO helpt Nederlandse samenwerkingsverbanden die:

  • lokaal of regionaal onderzoek willen doen naar de dieperliggende oorzaken van IMVO-risico's en -misstanden in hun waardeketen, en hiertegen maatregelen willen nemen;
  • hun bedrijfsprocessen willen verbeteren om IMVO hierin beter te verankeren, inclusief maatregelen tegen IMVO-risico's en -misstanden in hun eigen onderneming;
  • een multi-stakeholderproject willen opzetten dat IMVO-risico's en -misstanden aanpakt en positieve invloed heeft op productieomstandigheden in de productielanden.

Wilt u meer informatie en advies over andere regelingen om dit aan te pakken? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

FVO Pijler 1 in de praktijk

Bent u benieuwd naar de ervaringen van andere Nederlandse ondernemers met FVO? Bekijk de video over Kumasi drinks dat het sap van de cacaovrucht gebruikt. Hierdoor gaat er minder verloren van de vruchten, en ontvangen de cacaoboeren in Ghana een leefbaar loon. In de 2e video ziet u hoe Smit & Zoon samenwerkt bij het verduurzamen van de leerlooierij in Azië.

Publicaties

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?