Open voor aanvragen

PPS-projecttoeslag voor TKI's

Gepubliceerd op:
24 februari 2017
Laatst gecontroleerd op:
30 maart 2022

Een Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) kan PPS-projecttoeslag voor een samenwerkingsproject aanvragen. Deze toeslag moet meteen in het project worden ingezet en mag geen bestaande financiering vervangen.

Lees hoe u zich kunt aansluiten bij een TKI. Als deelnemer aan een PPS-toeslagproject voor TKI's communiceert u met het TKI over uw project. Het TKI communiceert met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) over het project.

Budget

De hoogte van de PPS-projecttoeslag is 30% van de (cash) private bijdrage* aan onderzoeksinstellingen* in het project. Voor de eerste € 20.000 private bijdrage geldt een verhoogd percentage van 40%. Die eerste € 20.000 mag ook een in natura* private bijdrage aan de onderzoeksinstelling zijn (bijvoorbeeld als de onderzoeksinstelling een apparaat van een bedrijf mag gebruiken, dan kan de waarde van de gebruiksuren opgevoerd worden als in natura private bijdrage).

De hoogte van de private bijdrage moet wel in een samenwerkingscontract vastliggen, ook de in natura bijdrage.

Daarnaast tellen private bijdragen van ANBI’s (goededoeleninstellingen) in onderzoeksprojecten mee. De toeslag is 25% van de ANBI-bijdrage. De bijdrage van ANBI’s is gemaximeerd: voor alle projecttoeslagaanvragen samen is een plafond van € 8 miljoen per openstellingsperiode. RVO verleent de projecttoeslagaanvragen met ANBI-bijdragen op volgorde van volledige aanvragen totdat dit plafond is bereikt.

De subsidiabele kosten en de maximale steunintensiteit vindt u onderaan op de pagina Voorwaarden.

*zie Definities voor een nadere omschrijving van deze begrippen.

Voorwaarden

Voor het inzetten van projecttoeslag gelden diverse voorwaarden.

Aanvragen

Het TKI vraagt de PPS-projecttoeslag aan op mijn.rvo.nl. Dat kan tot 2 augustus 2022, 17:00 uur. Voor uw aanvraag heeft u als TKI minimaal eHerkenning niveau 3 met machtiging 'RVO diensten op niveau eH3' nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan eerst eHerkenning aan.

Na uw aanvraag

Heeft u als TKI PPS-projecttoeslag aangevraagd?

Bekijk hoe het na uw aanvraag verdergaat

Vragen over PPS-toeslag Onderzoek en Innovatie?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?