Open voor aanvragen

Subsidieregeling praktijkleren: Aanvragen

Gepubliceerd op:
14 april 2022
Laatst gecontroleerd op:
24 mei 2023

Uw aanvraag voor de Subsidieregeling praktijkleren dient u in via ons elektronisch loket. Lees meer over het aanvraagproces zodat u goed voorbereid uw subsidieaanvraag indient.

Het aanvragen van subsidie voor het studiejaar 2022/2023 kan dit jaar tot 15 september 2023, 17:00 uur.

Uw aanvraag: voorbereiding en tips

Wij raden u aan vanaf de maand april te beginnen met het voorbereiden van uw aanvraag. Gebruik daarbij onze volgende tips:

 1. Zorg op tijd voor eHerkenning
 2. Bekijk wat wel/niet voor subsidie in aanmerking komt
 3. Zorg dat uw administratie op orde is
 4. Bepaal de juiste begin- en einddatum van begeleiding
 5. Bereken het aantal weken begeleiding binnen de aanvraagperiode
 6. Gebruik het csv-format bij veel deelnemers
 7. Dien uw aanvraag op tijd in
 8. Controleer of u een ontvangstbevestiging heeft ontvangen
 9. Bereid u voor op volgend jaar

Lees de uitgebreide toelichting op deze tips zodat u goed bent voorbereid op het indienen van uw aanvraag. De handleiding voor het online aanvragen vindt u hieronder.

Aanvragen

U kunt vanaf 2 juni 2023, 9:00 uur tot en met 15 september 2023, 17:00 uur een aanvraag indienen voor het studiejaar 2022-2023. U vraagt de subsidie aan het eind van een school- of studiejaar aan, na afloop van de begeleiding. U kunt namelijk alleen achteraf vaststellen in welke weken u daadwerkelijk een student of leerling heeft begeleid.

U logt in met eHerkenning. Voor uw aanvraag heeft u minimaal niveau 3 met machtiging RVO-diensten op niveau eH3 nodig. eHerkenning is een persoonlijk inlogmiddel voor bedrijven en organisaties. Hiermee doet u veilig online zaken met de overheid.

Meerdere deelnemers

Wilt u aanvragen voor meerdere deelnemers? Dan kunt u ter voorbereiding alvast de csv-formats invullen. U vindt de actuele csv-formats hieronder. Gebruik alleen deze csv-formats. Csv-formats uit voorgaande studiejaren zijn mogelijk niet bruikbaar. Let op: er zijn aparte csv-formats per onderwijscategorie. Als u voor meerdere onderwijs categorieën wilt aanvragen moet u per onderwijscategorie een aparte aanvraag indienen. Gebruik dus het juiste csv-format voor de juiste onderwijscategorie.

  Wijzigt u in het csv-bestand de celeigenschappen naar 'tekst' en slaat u het bestand daarna op? Open het bestand dan niet meer voor het uploaden in eLoket. Uw ingevulde gegevens gaan anders verloren. U kunt er ook voor kiezen het bestand na aanpassing van de celeigenschappen open te laten staan tijdens het uploaden. Na het uploaden kunt u zien of er in het csv-bestand fouten zitten. Is dit het geval, dan kunt u deze herstellen en het bestand opnieuw uploaden.

  Heeft u een fout gemaakt in uw aanvraag? Lees hoe u uw aanvraag kunt intrekken/wijzigen.

  Intermediair

  Wilt u dat een intermediair uw aanvraag indient? Dan kunt u via het machtigingenformulier aangeven welke handelingen de intermediair namens u wel en niet mag doen. Dit formulier hoeft u niet naar RVO te sturen.

  Let op

  Voor het indienen van een aanvraag kunt u geen gebruik maken van een ketenmachtiging. Een aanvraag dient u in via eLoket. Een ketenmachtiging is van toepassing  voor andere regelingen die worden aangevraagd via UPNL.

  Lees meer over het machtigen van een intermediair

  In opdracht van:
  • Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  Bent u tevreden over deze pagina?