Factfindingmissie Waterbehandeling in India

Gepubliceerd op:
30 mei 2024

U werkt aan innovatieve waterbehandelingstechnologie? En bent u benieuwd naar de zakelijke kansen in India? Ga dan van 14 tot en met 18 oktober mee met deze factfindingmissie naar India.

maandag
14 oktober
t/m
vrijdag
18 oktober

Locatie

New Delhi
IN

Deelname

 • Uiterste aanmelddatum: 15 september
 • Deelname is gratis
 • Reis- en verblijfkosten zijn wel voor uw eigen rekening 
 • Aanmelden is verplicht

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Marktkansen in India 

India heeft een grote bevolking van ongeveer 1,4 miljard mensen. Het land staat voor veel uitdagingen op het gebied van afvalwater. De AMR (Antimicrobiële Resistentie)-pandemie zorgt bijvoorbeeld voor ernstige problemen. De oorzaak daarvan is antibiotica dat in het afvalwater terechtkomt vanuit ziekenhuizen en vanuit de farmaceutische industrie.  

In India gebruiken veel mensen oppervlaktewater. Daarom is AMR daar de oorzaak van ernstige gezondheidsproblemen. India moet daarom het afvalwater behandelen dat komt vanuit ziekenhuizen, de farmaceutische sector en uit huishoudens. Daar zijn producten en diensten, deskundigheid, en innovaties uit het buitenland voor nodig. 

Nederlandse bedrijven en organisaties hebben veel kennis van de zuivering van afvalwater. Ook weten zij veel van het verhelpen van AMR. Op de grote, Indiase markt zijn er daarom voor Nederland goede marktkansen.  

Voor wie?

Deze missie is vooral interessant voor bedrijven die zich toeleggen op het zuiveren van afvalwater om AMR te voorkomen. Maar ook voor bedrijven die zich richten op de farmaceutische sector, ziekenhuizen of gemeenschappelijke waterzuiveringen.  

Ook innovatieve start-ups en kennisinstellingen zijn welkom. Deze missie biedt naast inzicht in de Indiase markt, ook een netwerk voor wie zoekt naar: 

 • nieuwe, buitenlandse markten
 • technologische partnerschappen
 • investeringsmogelijkheden

Waarom deelnemen?

 • Netwerken. U komt in contact met Indiase beleidsmakers, zakenpartners en specialisten uit de watersector (mogelijk met bijzondere aandacht voor de farmaceutische sector).
 • Marktinzicht. Wij geven u uitgebreide informatie over de Indiase markt voor waterbehandeling, de wet en over zakelijke kansen.
 • Bezoeken aan projecten. Tijdens deze missie bezoekt u waterbehandelingsprojecten in New Delhi, Hyderabad en Mumbai.
 • Workshops en seminars. U doet mee aan discussies over de laatste ontwikkelingen en innovaties in waterbehandeling, vooral tegen AMR.
 • Vakbeurs IFAT 2024 in Mumbai, India. Op deze gerenommeerde vakbeurs ziet u de nieuwste technologieën en oplossingen op het gebied van waterbeheer en -behandeling. U kunt daar samenwerkingspartners vinden. 

Gebruik deze unieke kans om uw bedrijf internationaal uit te breiden. En om uw marktkansen te onderzoeken binnen deze belangrijke sector in India. 

Deelname en kosten 

Deelname aan deze factfindingmissie is gratis. Aanmelden is verplicht. 

Let wel op: reis- en verblijfkosten zijn voor uw eigen rekening.

Aanmelden 

Onderzoek uw marktkansen in India. En draag bij aan een duurzamere en gezondere wereld. Wij verwelkomen u graag tijdens deze missie naar India. Meld u daarom aan via de knop hieronder.

U kunt aanmelden tot uiterlijk 15 september.  

Meld u aan 

Meer weten? 

Heeft u nog vragen over deze missie? Wij helpen u graag. Neem contact op met:

Bart Hofenk, programmamanager Partnerships bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
E: bart.hofenk@rvo.nl 

Bent u tevreden over deze pagina?