Lbv en Lbv-plus meer budget en Lbv-plus langer open

Gepubliceerd op:
8 april 2024

Heeft u de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) of de Lbv-plus aangevraagd? We hebben goed nieuws voor u. Het budget voor deze subsidies is verhoogd met bijna € 1,45 miljard. Ook is de aanvraagperiode van de Lbv-plus verlengd tot en met 20 december 2024.

De Europese Commissie heeft dit goedgekeurd op maandag 8 april 2024. De Eerste en Tweede Kamer waren al akkoord.

Wat betekent dit voor de Lbv?

Door het extra budget kunnen wij binnenkort al beginnen met het versturen van beslissingen. U krijgt uw beslissing zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 juni 2024.

Het budget voor de Lbv was eerst verdeeld over 3 soorten veehouderijen: varkenshouderijen, pluimveehouderijen en melkveehouderijen. Door het extra budget is deze verdeling niet meer nodig.

Wat betekent dit voor de Lbv-plus?

Vanaf nu kunnen wij weer positieve beslissingen versturen voor de Lbv-plus. Het budget was namelijk op. Daardoor verstuurden we tijdelijk geen positieve beslissingen. In de tussentijd zijn wij wel doorgegaan met het beoordelen van de aanvragen.

Waarom Lbv-plus langer open?

Denkt u nog na over uw mogelijkheden om minder stikstof uit te stoten? Later dit jaar komen er meer regelingen uit de aanpak piekbelasting. Bijvoorbeeld voor het verplaatsen of innoveren van uw bedrijf. Doordat de Lbv-plus langer open blijft, zijn straks verschillende regelingen tegelijk beschikbaar. Zo kunt u beter een keuze maken voor de toekomst van uw bedrijf. Wij houden u op de hoogte op Als agrarisch ondernemer minder stikstof uitstoten.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?