Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL versterkt samenwerking met Oekraïne

Gepubliceerd op:
24 april 2024

Oost NL en 4 Oekraïense regionale ontwikkelingsmaatschappen gaan nauwer samenwerken. Om dit te benadrukken tekenden zij vorige week, samen met het Oekraïense ministerie van Economie, een memorandum van overeenstemming. Met de samenwerking willen de partijen Nederlandse en Oekraïense bedrijven gemakkelijker met elkaar in contact brengen.

Gemakkelijker contact in de regio's

Maar liefst 4 Oekraïense ontwikkelingsmaatschappijen zetten vorige week hun handtekening onder de MoU. Centraal in de plannen staat het in contact brengen van Nederlandse bedrijven met bedrijven in de regio's Khmelnytskyi, Odessa, Sumy en Vinnytsia. Zulke samenwerking wordt actief ondersteund.

Projecten voor het mkb

Ondanks de oorlog is de wederopbouw in Oekraïne in volle gang. De ontwikkelingsmaatschappijen willen vooral de samenwerking tussen kleine en middelgrote ondernemingen bevorderen. Daarbij brengt Oost NL Nederlandse bedrijven in beeld, die samen met het Oekraïens mkb projecten kunnen opzetten in het kader van de wederopbouw. Ook zetten de ontwikkelingsmaatschappijen bestaande projecten in de schijnwerpers, die economische kansen in de Oekraïense regio's vergroten.

Ook meewerken aan de wederopbouw?

De ondertekening van het memorandum benadrukt de Oekraïense behoefte aan samenwerking met Nederland. Nederlandse bedrijven kunnen een waardevolle rol spelen in de wederopbouw van Oekraïne.

Wilt u ook bijdragen aan het herstel van Oekraïne? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpt u graag op weg met ondersteuning en advies op maat.

Neem contact op

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?