Jan Terlouw Innovatieprijs

Gepubliceerd op:
19 september 2022
Laatst gecontroleerd op:
23 februari 2024

De Jan Terlouw Innovatieprijs is een prijs voor de innovatiefste ondernemer van Oost-Nederland binnen de circulaire economie of energietransitie. De prijs stimuleert ondernemers die met duurzame innovaties de maatschappij toekomstbestendig maken. Octrooicentrum Nederland, onderdeel van RVO, ondersteunt genomineerden op het gebied van intellectueel eigendom.

Innovatieprijs

De Jan Terlouw Innovatieprijs geeft innovaties die zich in de vroege fase bevinden een boost. Uit de genomineerden worden 3 winnaars bekend gemaakt. De 1e prijs bestaat uit een geldprijs van € 8.000, een fysieke award, 5 dagen advies/ondersteuning door Kiemt, een jaar lang gratis netwerkpartner van Kiemt en een IP Smartscan door Octrooicentrum Nederland. Daarnaast zijn er een 2e en 3e prijs.

De prijs is een initiatief van Kiemt, hét netwerk van Oost-Nederland op het gebied van energietransitie en circulaire economie. Kiemt reikt de prijs al uit sinds 2011.

Samenwerking Octrooicentrum Nederland en Kiemt

Octrooicentrum Nederland is partner van Kiemt. Zo heeft het octrooicentrum spreekuren op locatie bij het netwerk. Het is dan ook een van de kerntaken van Octrooicentrum Nederland om gratis en onafhankelijk voorlichting te geven over intellectueel eigendom (IE).

De genomineerden van de Jan Terlouw Innovatieprijs ontvangen een ‘IE-check’. Een octrooiadviseur bespreekt dan hoe ze intellectueel eigendom slim kunnen inzetten bij hun innovaties.

Lees ook het interview met octrooiadviseur Yp Kroon op de website van Kiemt: Hoe Octrooicentrum Nederland de jury helpt bij de Jan Terlouw Innovatieprijs.

Zo ervaren ondernemers hun nominatie

We spraken 3 ondernemers die genomineerd zijn geweest voor de Jan Terlouw Innovatieprijs en/of Ambitieprijs. Voor welke innovatie ontvingen zijn een nominatie? En wat heeft deelname hen opgeleverd?

"De nominatie is een goede toets: waar sta je met je ontwikkeling? Je krijgt meer inzicht in de waarde van je innovatie."

Edwin Tazelaar
Medeoprichter HyMatters
Edwin Tazelaar, CTO HyMatters
Olivier Gossink
Oprichter Shelduck
Olivier Gossink, Shelduck portret
Jan Terlouw Innovatieprijs

"Voor ons persoonlijk is de nominatie voor de Jan Terlouw Innovatieprijs een bevestiging dat we met het juiste bezig zijn."

Jan Willem Eising
Medeoprichter Gashouders
Jan Willem Eising, medeoprichter Gashouders
Bent u tevreden over deze pagina?