Jan Terlouw Innovatieprijs

Gepubliceerd op:
19 september 2022
Laatst gecontroleerd op:
7 oktober 2022

Een extra impuls voor innovatieve, duurzame ondernemers uit Oost-Nederland. Dat is het doel van de Jan Terlouw Innovatieprijs. Kanshebbers zijn innovaties op het gebied van energietransitie of circulaire economie die niet langer dan 2 jaar geleden op de markt zijn gebracht. Octrooicentrum Nederland, onderdeel van RVO, ondersteunt genomineerden op het gebied van intellectueel eigendom.

Innovatieprijs en Ambitieprijs

Er zijn 2 categorieën: de hoofdprijs en de ambitieprijs. De winnaar van de hoofdprijs, de Jan Terlouw Innovatieprijs, ontvangt € 10.000 prijzengeld, een jaar Kiemt participantschap en ruime media-aandacht.

De Jan Terlouw Ambitieprijs is bedoeld als aanmoediging voor start-ups en voor mkb’ers met maximaal 10 werknemers. De winnaar ontvangt € 5.000 prijzengeld, 5 dagen advies en ondersteuning door Kiemt ter waarde van € 5.000 en een jaar Kiemt netwerkpartnerschap.

Bekijk de 8 genomineerden voor de editie 2022.

Uitreiking tijdens The Future of Us

De prijs is een initiatief van Kiemt, hét netwerk van Oost-Nederland op het gebied van energietransitie en circulaire economie. Kiemt reikt de prijs al uit sinds 2011.

De laatste jaren was dat op innovatiefestival The Future of Us. Ook dit jaar reikte Jan Terlouw zelf de prijzen uit; op 6 oktober 2022 tijdens The Future of Us.

Samenwerking Octrooicentrum Nederland en Kiemt

Octrooicentrum Nederland is partner van Kiemt. Zo heeft het octrooicentrum spreekuren op locatie bij het netwerk. Het is immers een van de kerntaken van Octrooicentrum Nederland om gratis en onafhankelijk voorlichting te geven over intellectueel eigendom (IE).

De genomineerden van de Jan Terlouw Innovatieprijs ontvangen een ‘IE check’. Een octrooiadviseur bespreekt dan hoe ze intellectueel eigendom slim kunnen inzetten bij hun innovaties.

Zo ervaren ondernemers hun nominatie

We spraken 3 ondernemers die genomineerd zijn geweest voor de Jan Terlouw Innovatieprijs en/of Ambitieprijs. Voor welke innovatie ontvingen zijn een nominatie? En wat heeft deelname hen opgeleverd?

"De nominatie is een goede toets: waar sta je met je ontwikkeling? Je krijgt meer inzicht in de waarde van je innovatie."

Edwin Tazelaar
Medeoprichter HyMatters
Edwin Tazelaar, CTO HyMatters
Olivier Gossink
Oprichter Shelduck
Olivier Gossink, Shelduck portret
Jan Terlouw Innovatieprijs

"Voor ons persoonlijk is de nominatie voor de Jan Terlouw Innovatieprijs een bevestiging dat we met het juiste bezig zijn."

Jan Willem Eising
Medeoprichter Gashouders
Jan Willem Eising, medeoprichter Gashouders
Bent u tevreden over deze pagina?