Handel Nederland - Brazilië

Gepubliceerd op:
8 april 2013
Laatst gecontroleerd op:
29 december 2023

Brazilië is een belangrijke handelspartner. We exporteren bijna € 20 miljard richting het land. Maar wat kopen de Brazilianen van onze ondernemers? En welke producten voeren wij in? De antwoorden vindt u op deze pagina.

Wilt u meer weten over Brazilië, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of de demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Brazilië.

Wilt u liever een grafisch overzicht van de handel met Brazilië? Bekijk dan de grafiek op de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Handelscijfers Nederland – Brazilië

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Brazilië
 Soort informatie   Bedrag   Jaartal 
Totale uitvoer € 19,3 miljard   2022
Totale invoer € 32,6 miljard  2022

Kijk voor de nieuwste cijfers over de handel tussen Nederland en Brazilië in de databank Statline van het CBS. Stel de perioden, productgroep (SITC) en het onderwerp in, om de informatie te vinden die u wilt.

Wilt u de laatste 5 jaar overzichtelijk op een rij? Bekijk dan deze link in de databank Statline.

Belangrijkste uitvoerproducten naar Brazilië

Uitvoer vanuit Nederland naar Brazilië
Productgroep  Bedrag   Jaartal 
Ruwe aardolie en aardolieproducten € 865 miljoen  2022
Medicinale en farmaceutische producten  € 350  miljoen  2022
Voertuigen voor wegvervoer € 337  miljoen  2022

De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van uitvoerproducten? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Brazilië.

Voorlopige exportcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Belangrijkste invoerproducten uit Brazilië

Invoer vanuit Brazilië naar Nederland
 Productgroep   Bedrag   Jaartal 
Ruwe aardolie en aardolieproducten  € 2 miljard  2022
Groenten en fruit  € 669 miljoen  2022
Oliehoudende zaden en vruchten  € 496 miljoen  2022

De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van invoerproducten? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Brazilië naar Nederland.

Voorlopige importcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige importcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de voorlopige cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Handelsinformatie via TradeMap

In TradeMap van het International Trade Centre (ITC) kunt u ook de handelsstromen naar en uit Brazilië bekijken. Het voordeel is dat u hier ook niet-Nederlandse handelsstromen ziet. Selecteer bovenaan bij 'partner' een ander land dan Nederland. Zo vergelijkt u de Nederlandse cijfers met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS, gebruikt Trademap HS-codes om goederen in te delen in categorieën. Dit is een systeem dat bedrijven en douanes wereldwijd gebruiken. Houd hier bij uw zoekopdracht rekening mee.

Overzicht handelscijfers

Wilt u liever alles in één overzicht? Het rapport hieronder biedt cijfers over de directe buitenlandse investeringen en een overzicht van de import en export.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Braziliaanse economie? Deze websites helpen u op weg:

Ontdek uw kansen

Wilt u weten of de Braziliaanse markt ook voor u interessant is? Neem dan contact op met onze adviseurs.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?