Handel Nederland - Chili

Gepubliceerd op:
8 april 2013
Laatst gecontroleerd op:
28 juni 2023

Nederland is een van de belangrijkste handelspartners van Chili in Europa dankzij haar rol als Europees distributiecentrum. De Nederlandse export naar Chili bestaat vooral uit machines, transportmiddelen, chemicaliën, voedingsmiddelen, bloembollen en planten. Deze pagina geeft u meer informatie over de handelsrelatie tussen Nederland en Chili.

Wilt u meer weten over Chili, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of de demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Chili.

Handelscijfers Nederland - Chili

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Chili

Soort informatie Bedrag Jaartal
Totale uitvoer € 2,3 miljard 2022
Totale invoer € 2,5 miljard 2022

Kijk voor de nieuwste cijfers over de handel tussen Nederland en Chili in de databank Statline van het CBS. Stel de perioden, productgroep (SITC) en het onderwerp in, om de informatie te vinden die u wilt.

Wilt u de laatste 5 jaar overzichtelijk op een rij? Bekijk dan deze link in de databank Statline.

Belangrijkste uitvoerproducten naar Chili

Uitvoer vanuit Nederland naar Chili

Productgroep Bedrag Jaartal
Diverse machines € 76 miljoen 2022
Medicinale en farmaceutische producten € 72 miljoen 2022
Gespecialiseerde machines € 59 miljoen 2022

De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van uitvoerproducten? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Chili.

Voorlopige exportcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Belangrijkste invoerproducten uit Chili

Invoer vanuit Chili naar Nederland

Productgroep Bedrag Jaartal
Groenten en fruit € 385 miljoen 2022
Anorganische chemische producten € 338 miljoen 2022
Non-ferrometalen € 177 miljoen 2022

De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van invoerproducten? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Chili naar Nederland.

Voorlopige importcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige importcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de voorlopige cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Handelsinformatie via TradeMap

In TradeMap van het International Trade Centre (ITC) kunt u ook de handelsstromen naar en uit Chili bekijken. Het voordeel is dat u hier ook niet-Nederlandse handelsstromen ziet. Selecteer bovenaan bij 'partner' een ander land dan Nederland. Zo vergelijkt u de Nederlandse cijfers met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS, gebruikt Trademap HS-codes om goederen in te delen in categorieën. Dit is een systeem dat bedrijven en douanes wereldwijd gebruiken. Houd hier bij uw zoekopdracht rekening mee.

Overzicht handelscijfers

Wilt u liever alles in één overzicht? Het rapport hieronder biedt cijfers over de directe buitenlandse investeringen en een overzicht van import en export.

Handelsbelemmeringen

Ervaart u in het buitenland oneerlijke concurrentie, voorwaarden die uw handel moeilijker maken (handelsbarrières) of maatregelen die de eigen markt beschermen? Meld dit bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Chileense economie? Dan kunnen de onderstaande links u verder op weg helpen:

Ontdek uw kansen

Loopt u rond met exportplannen voor Chili? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij denken graag met u mee.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?