Handel Nederland - Chili

Gepubliceerd op:
8 april 2013
Laatst gecontroleerd op:
25 januari 2022

Voor informatie over de handel tussen Nederland en Chili en over de Chileense economie kunt u verschillende bronnen gebruiken.

Enkele belangrijke bronnen zijn het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het International Trade Centre (ITC) en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Handelscijfers Nederland - Chili

De Nederlandse export naar Chili bestaat vooral uit machines, transportmiddelen, chemicaliƫn, voedingsmiddelen, bloembollen en planten. Nederland is een van de belangrijkste handelspartners van Chili in Europa dankzij haar rol als Europees distributiecentrum.

U vindt de meest recente handelscijfers van Nederland met Chili in de databank Statline van het CBS. De onderstaande links geven u direct een overzicht van de invoerwaarde en uitvoerwaarde per productgroep:

Bekijk onderstaand rapport met een overzicht van de import en export en met cijfers over de directe buitenlandse investeringen:

Handelscijfers via TradeMap

Een alternatief zijn de in- en uitvoercijfers per land uit de databank TradeMap van het ITC. Hierin vindt u ook de niet-Nederlandse handelsstromen.

Meer informatie

Persoonlijk advies

Bent u benieuwd of er ook voor u kansen liggen op de Chileense markt? Of wilt u sparren over uw exportplannen? Neem dan contact op met onze adviseurs.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?